Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter telefonon gratulált az új lengyel külügyminiszternek

888.hu

2020.08.26. 18:55

Magyarország és Lengyelország együttműködése továbbra is szoros, a két ország folyamatosan egyezteti lépéseit – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdai Facebook-bejegyzésében.

Szijjártó Péter emlékeztetett, szerdán kinevezték Lengyelország új külügyminiszterét, Zbigniew Raut.

Úgy fogalmazott, szeretett együtt dolgozni eddigi lengyel kollégájával, Jacek Czaputowiczcsal, de örömmel áll az együttműködés elé az új külügyminiszterrel is.

Közölte, új kollégájának telefonon gratulált kinevezéséhez, és mindketten méltatták azt a sok száz éves barátságot és szövetséget, amely a két ország között fennáll. Megbeszélték, hogy szorosan együttműködnek az Európai Unióban, folyamatosan egyeztetik lépéseiket, különösen az őket érő támadásokkal kapcsolatban – tette hozzá.

A miniszter kitért arra is, hogy megerősítették, a keresztény közösségek és értékek védelme továbbra is a szívügyük lesz. A magyar külügyminiszter minden támogatást felajánlott a sikeres lengyel V4-es elnökséghez.

Szijjártó Péter megjegyezte, lengyel partnerével a következő napokban Berlinben, az európai külügyminiszterek tanácskozásán, majd pedig a bledi stratégiai fórumon is találkozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére