Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter rárobbantotta a valóságot a CNN-re

Forisek Ádám

2017.09.23. 09:15

A külgazdasági és külügyminiszter pénteken a hírhedt CNN amerikai televíziónak adott interjút a migrációs válsággal kapcsolatban.

Mint elmondta, 2015-ben Magyarországot tömeges bevándorlási hullám sújtotta: négyszázezer ember lépett át a határon, akik megsértették a jogszabályokat, nem tartották magukat a rendelkezésekhez, és érkezésük félelmet keltett a magyarokban.

Ezért kellett a kormánynak lépéseket tennie a déli határ megvédelmezésére.

A külügyminiszter – aki az ENSZ-közgyűlés 72. ülésszakának általános vitáján vett részt a világszervezet székhelyén – az interjúban megismételte azt a magyar álláspontot is, hogy az Európai Uniónak a migránsok kötelező elosztására vonatkozó döntése veszélyes és rossz volt. Leszögezte, hogy Európa képtelen befogadni ennyi „menekültet”, és valószínűleg még több migránsra kell számítani.

Az uniós tagsággal kapcsolatos kérdésre válaszolva Szijjártó Péter azt mondta, Magyarország számára a tagság előnyökkel jár, de az EU számára is előnyöket jelent az, hogy Magyarország a tagállamai közé tartozik. 

Hangsúlyozta, hogy Magyarország tisztességes tehermegosztást követel, hiszen az ország nyolcszázmillió eurót költött arra, hogy déli határának védelmével az egész Európai Uniót és a schengeni övezetet megvédelmezze, sok európai vezető azonban közel sem fektet elegendő hangsúlyt a kontinens biztonságának garantálására.

Szijjártó Péter előzőleg a közgyűlésben elmondott felszólalásában is beszélt a Közép-Európát érő kihívásokról. Ezek között nevezte meg az illegális migrációt és a növekvő európai terrorfenyegetettséget, a Kelet és a Nyugat közötti kiegyensúlyozott együttműködés szükségességét, továbbá a nemzeti kisebbségek jogainak megvédését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére