Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: mindent meg kell tenni a békéért

888.hu

2022.03.05. 16:30

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, erről is szól a döntés április 3-án, hogy egy felelős kormány irányítja majd az országot, vagy egy olyan kormány, amely a nemzetközi elvárásoknak történő megfelelés céljából akár a magyar emberek biztonságát is hajlandó feladni.

 

Szijjártó Péter a Veszprémi Naplóban szombaton megjelent interjújában elmondta, szívmelengető látni, hogy a magyar emberek ilyen gyorsan fogtak össze és mennyire önzetlenül reagáltak a helyzetre.

A tárcavezető a kampánnyal összefüggésben kiemelte, „kilenc napja teljesen új helyzet van: háború tört ki a szomszédunkban. Az ellenzék háborúhoz való hozzáállása pedig világosan mutatja, micsoda veszélyben lenne ez az ország, ha a baloldali vezetők vennék át az irányítást”.

 

A felelőtlen nyilatkozataik nagyon súlyos veszélybe sodorhatják ezt az országot. Egy ilyen helyzetben egy kormánynak nem lehet más a célja és a feladata, minthogy megóvja az embereket és biztosítsa, hogy országa nem fog belekeveredni a
háborúba”

– fejtette ki Szijjártó.

 

Hozzátette, hogy

ehhez képest az ellenzék katonákat, fegyvereket küldene Ukrajnába és megengedné, hogy fegyvereket szállítsanak az országon keresztül.

 

A miniszter elmondta, jelenleg senki nem tud válaszolni arra, meddig tart a háború. Kiemelte, Magyarország számára kockázat, hogy a szomszédos ország területén háború zajlik, ezért elkerülendőek a felelőtlen nyilatkozatok, amelyek könnyen háborúba sodorják hazánkat.

 

Éppen ezért mi nagyon világosan fogalmazunk: nem küldünk magyar katonát a háborúba, nem szállítunk fegyvereket a háborúba és nem engedünk az ország területén keresztül halált okozó fegyvereket”

– szögezte le.

 

A tárcavezető kitért arra is, hogy az oroszokkal megkötött gázszállítási szerződéseket eddig mindig betartotta mindkét fél.

Reméljük, ez így is marad. Ha nem így marad, nagy baj lesz. Az európai földgázszállítás több mint 40 százaléka az orosz importból származik. Magyarország esetében is az orosz import jelenti a felhasználás több mint 80 százalékát. Ha életbe lépne az az ellenzéki javaslat, hogy zárjuk el a gázszállításokat, akkor Magyarországon nem lenne fűtés, nem tudna működni az ipar, tehát nem lennének munkahelyek, csődbe mennének a vállalatok”

– mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta azt is, hogy az állam és az állami hivatalok felkészültek a menekülteket segítő munkára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére