Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter megsemmisítette a bevándorláspárti BBC riporterét

Forisek Ádám

2019.02.27. 11:48

Nem jött ki túl jól a BBC munkatársa abból az interjúból, amelyet a magyar külgazdasági és külügyminiszterrel készített.

A BBC Hardtalk című műsorában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vendégeskedett. A műsorvezető, Stephen Sackur első körben a Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátokkal kapcsolatban kérdezte a minisztert, aki szerint

egy kormánynak kötelessége tájékoztatnia polgárait mindazon fejleményekről, amelyek hatással vannak országukra, biztonságukra és mindennapi életükre."

Szijjártó Péter leszögezte: Soros Györgynek alapvetően más elképzelése van Európáról, mint a magyar kormánynak, és ezen vízióit többször ki is nyilvánította.

Ha Soros Györgynek szabad víziókat megfogalmaznia, akkor miért ne lenne meg a joga a magyar kormánynak ahhoz, hogy vitába szálljon vele?"

A BBC riportere szerint hazugság, hogy az Európai Unió gyengíteni akarná a tagállamok határvédelmi jogait. Szijjártó Péter emlékeztette őt, hogy 2015 óta vitatémát képez az, hogy Magyarország kerítést épített a déli határra. 

Tud mondani egyetlenegy példát arra, hogy európai politikusok pozitívan kommentálták volna a magyar határkerítést? Egy ilyen sincs."

Mint mondta, ebből pontosan látszik, hogy az európai döntéshozók hazudnak, hiszen mind mai napig azt szeretnék elérni, hogy ne a tagállamok, hanem a Frontex rendelkezzen a határvédelemről. A BBC riportere erre semmit nem válaszolt, helyette azt pedzegette, hogy Soros befolyása az Európai Unióra nem más, mint a kormány összeesküvés-elmélete. A külgazdasági és külügyminiszter emlékeztette, hogy Soros többször is hangoztatott tervét az Európai Bizottság 2015 óta lépésről lépésre valósítja meg.

Miért van az, hogy a bizottság tagjai huszonegy alkalommal találkoztak Soros Györggyel az elmúlt években?"

– kérdezte Szijjártó Péter, amely kérdésére a riporter egyébként nem tudott választ adni. Stephen Sackur ezért inkább a 7-es cikkely felé terelte a szót, konkrétan Soros egyetemére.

Szijjártó Péter leszögezte: az egyetemet nem üldözte el senki, a hatályos felsőoktatási törvény szerint külföldi egyetem külföldi diplomát csak akkor adhat ki, ha van is kampusza az adott országban. Mivel Soros egyeteme ilyennel nem rendelkezik, ezért amerikai diplomát nem is adhat.

A BBC riportere ezután a korrupcióról kérdezte Szijjártó Pétert, mivel szerinte ez volt az egyik fő oka annak, hogy a 7-es cikkely szerinti eljárást megszavazták az Európai Parlamentben. A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta: egy olyan szavazásról beszél a BBC munkatársa, amelyet csalással fogadtak el, hiszen úgy szavazták meg "kétharmados többséggel", hogy a tartózkodó szavazatokat egész egyszerűen nem vették figyelembe.

Folyamatosan támadnak minket a mainstream sajtó munkatársai, és vezető uniós politikusok. Mi viszont visszatámadunk, bármennyire is szokatlan ez, mert meg kell védenünk az országunkat"

– szögezte le Szijjártó Péter. Mint mondta: ha mindazok a vádak igazak lennének, amivel támadják a magyar kormányt, akkor nem tudott volna a Fidesz-KDNP zsinórban hét választást (köztük parlamenti, önkormányzati, európai parlamenti) megnyerni.

Ezután az EU-s kohéziós alapok kerültek szóba. Szijjártó Péter szerint itt arra érdemes figyelni, hogy ezek nem a nyugat-európai országok jóindulatán alapulnak, hanem a kölcsönösségen. Az Európai Unió azért ad pénzt, mert cserébe a magyar fél megnyitotta a piacait, s épp ezért óriási profitot termel az EU-nak.

Végezetül pedig szó esett az európai parlamenti választásokról is. Mint ahogy a külgazdasági és külügyminiszter mondta,

Mi nem értünk egyet azzal, hogy ha a tagállamok gyengébbek, akkor Európa erősebb. Mi azt mondjuk, hogy minél erősebbek a tagállamok, annál erősebb lesz Európa is."

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak.

Javában tombol a píszí véleményterror

Még az olyan híres/hírhedt nagy cégek sincsenek biztonságban, mint a Gucci.

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Puzsér Róberték szerint Berki Krisztián csak visszaélések árán szedte össze a megfelelő számú ajánlást: az NVB szerint viszont nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére