Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter kimondta az igazat az ENSZ-ben

Tóth Dalma

2019.09.27. 09:40

Szijjártó Péter szerint az ENSZ-nek nem szabad ösztönöznie a migrációt, viszont vezető szerepet kell játszania a konfliktusok megoldásában és az afrikai lakosság helyben maradásának segítésében. Emellett támogatnia kell a hazájuktól elszakadtakat, hogy visszatérhessenek és biztonságban élhessenek, továbbá segítenie kell a tagországait abban, hogy megvédjék magukat a biztonsági kockázatoktól.

A külgazdasági és külügyminiszter erről az ENSZ-közgyűlés New York-i ülésszakának csúcsszintű általános vitájában felszólalva beszélt, közép-európai idő szerint pénteken.

Kijelentette, hogy

mióta tavaly a világszervezetben elfogadták a globális migrációs csomagot, újabb elvándorlási hullámok indultak el.

Ez újabb biztonsági kihívásokat jelent mind azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok elindulnak, mind azoknak, amelyeken keresztülhaladnak, illetve amelyekbe végső célként igyekeznek.

Magyarország megteszi azt, amit az ENSZ-nek kellene: megvédi állampolgárait és határait, amelyek Európa határai is, csak legálisan lehet bejutni az országba – mondta Szijjártó Péter. Az ENSZ-től pedig a kormány azt is elvárja, hogy bűncselekményként kezelje a határsértéseket, a civil szervezeteket pedig ne próbálja az egyes országok legitim képviselőinek feltüntetni. Arra is felszólította az ENSZ-t, hogy ne úgy fesse le a migrációt, mint a legjobb eszközt a demográfiai és foglalkoztatási kihívások megoldására. Magyarország például a családok támogatásával, az oktatás folyamatos korszerűsítésével keres megoldást ezekre.

Fotó: MTI Fotóbank

Szijjártó Péter hangoztatta: az ENSZ-től és más nemzetközi szervezetektől elvárható lenne, hogy előmozdítják a nemzetközi jogi szabályozást és azoknak segítenek, akik eleget tesznek a jogszabályoknak, nem azoknak, akik azokat megsértik. Leszögezte azt is: a migráció nem alapvető emberi jog, az ENSZ mégis ösztönzi. Az viszont alapvető jog, hogy mindenki békében és biztonságban éljen a hazájában – erről azonban a csomag nem is beszél, nem védi meg ezeket a jogokat.

Az ENSZ tavalyi történetének legfontosabb eredményeként akarta volna ünnepelni a migrációs csomagot, ez a kísérlet azonban elbukott – mondta Szijjártó Péter. Magyarország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Csehország és később Brazília a legveszélyesebb migrációs dokumentumnak minősítette a paktumot, és ellene szavazott.

A csomag elfogadása óta számos kísérletet tettek arra, hogy részletekben, fejezetenként más dokumentumokban áterőltessék annak tartalmát. Ezeket a kísérleteket Magyarország elutasítja, és sürgeti az ENSZ-t, hogy hagyjon fel velük.

Fotó: AFP

Magyarország a jövőben is el fog utasítani minden olyan ENSZ-dokumentumot, amely utalást tesz a globális migrációs csomagra – jelentette be Szijjártó Péter.

Az elmúlt évek európai történéseire utalva kijelentette, hogy Brüsszel „felelőtlen és kártékony” politikája miatt illegális migránsok milliói érkeztek a kontinensre, sok bevándorló meghalt a Földközi-tengeren, Nyugat-Európában pedig párhuzamos társadalmak alakultak ki, amelyekben a „csendes többség a hangos kisebbséggel” kénytelen együtt élni. Külön kitért a terrorfenyegetettségre, megemlítve, hogy a migráns hátterűek által elkövetett 30-nál több terrortámadásban több mint 300 ember meghalt.

A magyar miniszter képmutatónak és ideológia alapokon állónak minősítette a brüsszeli politikát, amely annak érdekében gyakorol nyomást az európai uniós tagországokra, hogy szabaduljanak meg nemzeti identitásuktól, kulturális, vallási és történelmi örökségüktől, és végső soron létrejöjjön az „Európai Egyesült Államok”. Leszögezte, hogy Magyarország mindezt elutasítja. Magyarország erős Európát akar, amely erős tagországból áll. Meg akarja őrizni nemzeti identitását, büszke 1019 éves államiságára, és továbbra is a kereszténységre kívánja építeni azt.

Szijjártó Péter szerint a legutóbbi európai fejlemények azt mutatják, hogy fokozni kell az erőfeszítéseket a lakosság megvédelmezésére: kikötőket nyitnak meg a bevándorlók előtt, kiújult a vita a kötelező elosztási kvótáról.

A Nyugat-Balkánon jelenleg uralkodó helyzet hasonló ahhoz, ami 2015-ben történt.

Úgy vélte, sok ország, nemzetközi szervezet és civil szervezetek jelenleg is arra ösztönzik a bevándorlókat, hogy Európába induljanak, és azt a benyomást keltik bennük, hogy az NGO-knak – illegálisan – Európába kell vinniük őket.

Mindebből az embercsempészek és a bűnszervezetek húznak leginkább hasznot, ők dollármilliókat keresnek. Nyertesek a terrorszervezetek is, amelyek az ellenőrizetlen migrációval merénylőket tudnak bejuttatni a világ különböző pontjaira. Mindenki más viszont a vesztesek közé tartozik: a lakóikat elvesztő kiindulási országok, a tranzitországok, amelyeken a migránsok agresszívan viselkedve vonulnak át, és a célországok, ahol párhuzamos társadalmak jönnek létre. A legfőbb vesztesek pedig maguk a migránsok, akik a véletlenre bízzák az életüket is.

Oda kell vinni a segítséget, ahol szükség van rá, és nem szabad problémákat gerjeszteni ott, ahol nincsenek

– szögezte le Szijjártó Péter. Magyarország több mint 40 millió dollárt költött arra, hogy segítse a keresztény közösségeket a Közel-Keleten, és 50 ezer embernek segített abban, hogy otthon maradjon, vagy mihamarabb hazatérjen. Ezzel a programmal Magyarország arra is fel kívánja hívni a nemzetközi közösség figyelmét, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Kiemelte a miniszter azt is, hogy a világ legkevésbé fejlett országai alkotta csoport számára Magyarország idén meghétszerezte, 29 millió dollárra emelte pénzügyi támogatását, Afrikának pedig a korábbinál ötször több, 25 millió dollár támogatást nyújtott. Ázsiai, afrikai és dél-amerikai diákoknak hazánk összesen 4873 ösztöndíjat biztosít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Már csónakokkal szórják ki az olasz partokra a migránsokat

Már csónakokkal szórják ki az olasz partokra a migránsokat

Több száz, csónakokon érkező migráns szállt partra a dél-olaszországi Szicília szigetén a hétvégén.

Új cikksorozat a 888-on: Miért is vagyunk még az Európai Unió tagjai?

Brüsszel egyre többet és egyre erőszakosabban követel a „másképp gondolkodó” országoktól, miközben egyre kevesebbet tud nyújtani. Új cikksorozatunkban megpróbáljuk feltárni az EU legnagyobb strukturális problémáit, és megtalálni a pontot, ahol azt a dolgok ennyire elcsúsztak, ahol egy ilyen remek ötletből a világ legnagyobb kudarcprojektje lett.

Duplán bukott a motoros drogfutár: zsákjában 50 millányi kokóval szállt bele egy autóba Pécsnél

Mintegy két és fél kilogrammnyi kokaint találtak egy Pécs határában balesetet szenvedő motoros hátizsákjában – közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrségi honlapon.

Bár nincs vége a járványnak, az élet újraindul – a migrációval és a budapesti bűnözéssel együtt

Bár nincs vége a járványnak, az élet újraindul – a migrációval és a budapesti bűnözéssel együtt

Mozgalmas vasárnap volt: egymillió emberen segít a kormány, bíztatóak a vakcina és a gyógyszerkísérletek, rengeteg lélegeztetőgép érkezett az elmúlt hetekben, de mindeközben újra jönnek a migránsok halálos balesetet szenvedett egy egyéves kisfiú, és letartóztatták a Deák téri emberölés gyanúsítottját is.

Elpusztítja a koronavírust a japán gyógyszer, amiből Magyarország is kapott

Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból – közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE) vasárnap.

Így szereti KariGeri a budapestieket!

Ma volt az a ritka pillanat, amikor a Kiss János altábornagy utca lakói – köztük olvasónk – még egy hidegzuhanynak is nagyon örültek volna.

Áthajtott egy nő a piroson – meghalt egy egyéves gyerek

Az eddigi vizsgálatok szerint áthajtott a piros jelzésen autójával egy a XXII. kerületben, amikor is összeütközött egy család játművével. Az ütközésben a szülök súlyosan megsérültek, az anya ölében tartott egyéves kisfiú viszont nem élte túl a balesetet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére