Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter helyretette a bevándorláspárti CNN riporterét

Tóth Dalma

2019.05.15. 18:00

Szijjártó Péter a CNN Hala Gorani vezette műsorának volt a vendége.

Hala Gorani elsőként arról kérdezte a magyar külgazdasági és külügyminisztert, hogy milyen volt az Orbán-Trump találkozó. Szijjártó elmondta, hogy barátságos, nyugodt volt a hangulat a megbeszélések során, ami nem is csoda, hiszen a két vezetőnek hasonló a véleménye a világ nagy dilemmáit illetően.

Majd a riporter elkezdett értetlenkedni, hogy miért vagy mitől kell az Európában élő keresztényeket megvédeni, mire Szijjártó kénytelen volt elmagyarázni, hogy a miniszterelnök nemcsak az európai keresztényekről beszélt, hanem a világon élő összes keresztényről. A Hungary Helps nevű program is a keresztények megsegítésére jött létre – mondta.

Mire a bevándorláspárti CNN riportere azt vetette fel, hogy mivel Trump megdicsérte Orbánt, hogy jó munkát végzett a migráció megállításával, és ezzel a határkerítésre utalt, akkor mégiscsak a keresztény Európa megvédéséről van szó.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy Magyarország nem támogatja az illegális bevándorlást, ezért megvédjük a határainkat, a kerítés is ezt a célt szolgálja. Hozzátette, hogy fenntartjuk az a jogot magunknak, hogy eldöntsük, kikkel szeretnénk együtt élni. Majd kifejtette, hogy Európában a keresztény kultúrának kell elsőbbséget biztosítani, többek között azért, mert Európa keresztény kontinens, és meg szeretnénk őrizni a keresztény hagyományainkat, kultúránkat és hitünket. Hozzátette, hogy nemcsak a migráció, hanem a szekularizmus is fenyegetést jelent a kereszténységre nézve. Megjegyezte, hogy a migráció miatt a kontinens nyugati részén antiszemitizmus is kialakult.

A magyar kormányzatot antiszemitizmussal vádolta meg a képviselőház külügyi bizottságának elnöke, Elliot Engel demokrata képviselő és az Orbánnal való találkozó lemondását kérte Trumptól – jegyezte meg a riporter.

Szijjártó elmondta, hogy Engel a jelek szerint egyáltalán nincs tisztában a valósággal, nem mond igazat sem a magyar demokráciával, sem Orbán Viktorral kapcsolatosan. Hiszen a magyarok több demokratikus választáson is kifejezték az akaratukat, és a legutóbbi választáson is kétharmados felhatalmazást adtak a kormánynak, a magyar emberek döntését pedig még Engelnek is tiszteletben kellene tartania. Majd hozzátette, hogy hazugság azt állítani, hogy Soros Györggyel kialakult vitának köze van a tőzsdespekuláns vallásához.

„Ez fake news, a Soros Györggyel kapcsolatos vitáinknak nincs köze a vallásához, nem vagyunk kíváncsiak a vallására, vele vagyunk komoly vitákban”

– mondta. Kiemelte, hogy Soros Györgynek és a magyar kormánynak teljesen eltérő jövőképe van. Az interjú végéhez közeledve Szijjártó elmondta, hogy nagyon tisztelik az amerikai nép döntését, hogy Donald Trumpot választották meg, és magát az amerikai elnököt is tisztelik, ezért nem vesznek részt abban a hisztériakampányban, amit ellene folytatnak Európában.

Az interjút itt tudjátok megnézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére