Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: erős, egymást tisztelő tagállamokra kell az Európai Uniót építeni

Forisek Ádám

2019.05.24. 10:00

A Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt a külgazdasági és külügyminiszter Európa jövőjéről, az Európai Unióról, a bevándorlásról és a Fidesz-KDNP-ről.

Mint ahogy Szijjártó Péter az interjúban említi, 2015 volt az a vízválasztó év, amikor mindenkiben tudatosult, hogy Európa komoly migrációs válság elé néz. Az ebből következő vita egyértelművé tette, hogy a bevándorláspárti erők migránsokkal akarják Európát elárasztani, meggyengítve ezzel a nemzeti identitás, a kulturális, vallási, történelmi örökséget.

A magyar álláspont ezzel szemben az, hogy Európa akkor lesz újra erős és biztonságos, ha erős tagállamok alkotják.

Nem a migrációt kell megszervezni, nem Brüsszelnek kell átadni a jogköröket, hanem erős, egymást tisztelő tagállamokra kell az Európai Uniót építeni.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Szijjártó Péter szerint a legfontosabb, hogy mindenki átérezze a választás tétjét, és felelősségteljes döntést hozzon.

Magyarország, a gyerekeink, unokáink jövője a tét, ezért vasárnap mindenkinek el kell mennie szavazni. Európának új, bevándorlásellenes vezetőkre van szüksége.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Parlamentben most az a helyzet áll fent, hogy az Európai Néppárttól (EPP) balra csak bevándorláspárti erők vannak (szocialisták, zöldek, stb.), míg a néppárttól jobbra bevándorlásellenes pártok vannak. A politikus szerint „mi azt gondoljuk, hogy az utóbbi a helyes, mi az Európai Néppártban is azt a véleményt képviseljük, hogy a pártcsalád nyisson jobbra”.

Mint mondta, eddig az EPP-ben az ötödik legnagyobb csoport volt a Fideszé, dacára annak, hogy népességarányosan osztják ki a helyeket. A legsúlyosabb európai kérdés, a bevándorlás kérdése azonban továbbra sincs eldöntve, a bevándorláspárti erők rendkívül aktívak, a terveik változatlanok.

Az EP-voksoláson az európai emberek elmondhatják, hogy milyen jövőt akarnak. A Fidesz és a KDNP képviselői eddig is harcoltak a migrációt támogató brüsszeli elképzelések ellen, ennek a csatának a folytatásához kérünk most felhatalmazást és támogatást a magyar emberektől.

A teljes interjú ITT olvasható

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére