Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter a szigorított határátlépésről egyeztetett osztrák kollégájával

888.hu

2021.02.05. 15:31

A külgazdasági és külügyminiszter telefonon egyeztetett Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel az ingázó magyarokat is érintő, a koronavírus-járvány miatt Ausztriában elrendelt szigorított határátlépésről.

 

Pénteki Facebook-bejegyzésében Szijjártó Péter azt írta: az osztrák kormány február 10-étől szigorított határátlépési rendet vezet be, amely hátrányosan érinti az Ausztriában dolgozó, ezért oda ingázó magyarokat.

Ismertette: csütörtökön telefonon egyeztetett Alexander Schallenberggel. Abban maradtak, hogy a jövő héten összegyűjtik az új szabályozás következményeit, és azokat a magyar külügyminiszter továbbítja osztrák kollégájának, „kérve tőle, hogy vegye ezeket figyelembe a szabályozás jövője szempontjából”.

Szijjártó Péter hozzátette:

több tisztázandó kérdés van az elvégzendő koronavírustesztek helyszínével, típusával és regisztrálásával kapcsolatban, emellett külön problémát jelent a várakozási idő további meghosszabbodása”.

Hozzátette: pénteken telefonon egyeztetett Ágh Péter, Barcza Attila, Hende Csaba, Molnár Ágnes, Nagy István, V. Németh Zsolt és Vigh László fideszes képviselőkkel – mivel az ő választókerületeikben élő embereket érinti leginkább a szabályozás –, valamint Hámori György (Fidesz–KDNP) kapuvári polgármesterrel.

A szerdán közzétett új osztrák beutazási rendelet szerint az Ausztriába utazóknak három napnál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk, vagy az országba érkezve 24 órán belül teszteltetniük kell magukat.

Az ingázóknak a többi beutazóhoz hasonlóan hetente egy alkalommal regisztráltatniuk kell magukat, és egy hétnél nem régebbi teszteredményt is fel kell mutatniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére