Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: a koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra

MTI - 888.hu

2020.12.04. 18:29

A koreai Kiswire cég beruházása a legmagasabb technológiai színvonalat hozza Magyarországra, amely komoly kutatás-fejlesztési eredményekre épül, és hozzájárul ahhoz, hogy a magyar gazdasági dimenzióváltás gyorsabban megtörténjen – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kiswire Szentgotthárd Kft. támogatási szerződésének átadási ünnepségén, Szentgotthárdon.

 

Ismertette, a Kiswire Szentgotthárdon 560 millió forint beruházással növeli a gumiabroncsok megerősítését szolgáló acélszálak gyártási kapacitását, amelyhez a magyar kormány 238 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít, ezáltal a cég 190 munkahelyet véd meg.

Hozzátette, a kapacitásnöveléssel a Kiswire cég tovább erősíti piaci pozícióját, a világ legnagyobb gumigyártói vállalatainak szállít termékeket. A világgazdasági verseny a beszállítói lánc rövidítéséről is szól, ezért a Kiswire cég beruházása újabb siker, mivel az európai gyárakba történő huzalszállítás Szentgotthárdról történik.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdaságából érkezik a beruházás,

a koreai beruházások magyarországi száma pedig világosan bizonyítja, hogy a keleti nyitás stratégia egyértelműen sikertörténet.

Tavaly fordult elő először Magyarország történetében a rendszerváltás óta, hogy nem nyugatról, hanem keletről érkezett a több beruházás, és múlt évben a koreai befektetők hozták a legtöbb befektetést Magyarországra. Mára a koreai vállalatok a harmadik legjelentősebb beruházói közösséget alkotják Magyarországon, 90 koreai cég megközelítően 20 ezer magyar munkavállalónak ad munkát, a két ország közötti kereskedelmi forgalom az idén 26 százalékkal növekedett – mondta a külgazdasági miniszter.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy

a járvány idején a kormány egészséget, az életvédelmet szolgáló intézkedései nem veszélyeztetik a gazdaság működését.

Úgy fogalmazott, hogy a magyar gazdaság a magyar emberek munkájából tud sikeres lenni, ehhez pedig munkahelyekre, egészségre van szükség.

Rámutatott arra, hogy a kormány a munkanélküliséggel szembeni harc finanszírozása mellett döntött, és ebben szükség van a nehéz időszakban is beruházó, fejlesztő szövetségesekre.

Szijjártó Péter elmondta, Magyarországon szinte naponta jelentenek be újabb beruházásokat az ország különböző pontjain, miközben a világgazdaságból gyárak bezárásáról, kapacitások visszafogásáról, tömeges elbocsátásról érkeznek hírek.

Ezek a létrejövő beruházások bizonyítják, hogy Magyarország a gazdasági kapacitások globális újraelosztásáért zajló új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozik

- tette hozzá a miniszter.

Támis János, a Kiswire Szentgotthárd Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a cég 2014-től a dél-koreai Kiswire csoport része, az elmúlt években jelentős technológiai fejlesztést hajtottak végre a vállalatnál több mint 14 millió euró értékben. A hazai gumiabrocsgyártás gyorsütemű fejlődéséhez a Kiswire Szentgotthárd Kft. az Apollo, a Bridgestone, a Hankook beszállítójaként járult hozzá. Kihasználják a minőségi mutatóik mellett azt az előnyüket is, hogy egy napon belül, rugalmasan képesek szállítani magyarországi, illetve a környező országban lévő gumiabroncsgyárakba, az említett vevőkön kívül a Continental, a Michelin és a Nokian gumiabroncsgyáraiba.

Ismertette, hogy a mostani beruházás három jelentős tételből áll, és a tervek szerint 2021 júliusában fejeződik be. A galvanizáló üzemben előmelegítő egységgel bővítik a kemencét, ezzel gázfelhasználási megtakarításuk megfelel majd 130 lakóház átlagos évi gázfogyasztásának. Beszereznek 32 darab automata dróthúzó berendezést, és új SAP vállalatirányítási rendszert vezetnek be ipar 4.0 megoldásokkal.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a cég 2012 óta minden évben nyereségesen működik, a tavalyi nettó árbevétel 41 millió 822 ezer euró volt, a múlt évet 739 ezer euró adózott eredménnyel zárták.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Müller Cecília: átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció

Magyarországon átgondolt oltási terv szerint halad a vakcináció, hiszen rendelkezésre kell állnia a második dózis oltóanyagnak is a már beoltottaknak – mondta az országos tisztifőorvos vasárnap a közmédiának nyilatkozva.

A klasszikus mesék ellen kampányol a Labrisz Leszbikus Egyesület

A klasszikus mesék ellen kampányol a Labrisz Leszbikus Egyesület

A Soros által pénzelt szervezet perel, és a legismertebb mesék ellen kampányol.

Elkapták a világ egyik legnagyobb drogkartelljének vezetőjét

Elkapták a világ egyik legnagyobb drogkartelljének vezetőjét

A holland rendőrség őrizetbe vette az egyik legnagyobb ázsiai drogkartell vezetőjét, a kínai születésű, kanadai állampolgársággal rendelkező Tse Chi Lopot – írták vasárnap holland hírportálok a rendőrségi tájékoztatást idézve.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére