Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó Péter: A keleti nyitásból a magyar gazdaság nagyon sokat profitált

MTI, 888.hu

2021.04.07. 13:00

A külgazdasági és külügyminiszter kijelentette, hogy bebizonyosodott: ez a stratégiai lépés óriási siker, és nagyban hozzájárult a magyar gazdaság jó teljesítményéhez

 

A keleti nyitásból a magyar gazdaság nagyon sokat profitált, Tádzsikisztánban például a Richter a legnagyobb európai gyógyszeripari szereplő, és várják egyebek között a magyar vízipari cégeket – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán egy dusanbei üzleti találkozón.

A magyar kormány 11 évvel ezelőtt azért kezdett el nyitni a gazdaság területén a keleti országok felé, hogy kiegyensúlyozza az ország külgazdasági politikáját – írja az MTI.

A miniszter kiemelte, hogy

az elmúlt hét évben a legtöbb új beruházást Kína és Dél-Korea hozta Magyarországra, tavaly az exportunk értéke 104 milliárd euró volt, a koronavírus-járvány ellenére.
Ezzel a 34. ország vagyunk a világon az export területén, miközben lakosságszám szempontjából az ország csak a 93. a világon”

– emelte ki.

Szijjártó a két ország viszonyát öt tényezővel jellemezte: a politikai kapcsolatok kiegyensúlyozottsága, az emberek közötti közvetlen kapcsolatok kiépítése, a fizikai jelenlét, a pénzügyi háttér megteremtése, valamint a „zászlóshajó projekt”, amelynek keretében egy nagy magyar cég, a Richter Gedeon ruház be Tádzsikisztánban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére