Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: nem engedjük beleprovokálni Magyarországot ebbe a háborúba

888.hu

2022.03.16. 19:00

A kormánynak minden áron meg kell akadályoznia Magyarország belesodródását az ukrajnai háborúba, akármilyen nyomás is nehezedik rá kívülről vagy belülről – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Nemzetbiztonsági Operatív Törzs, majd a kormány ülését követően.

 

A minisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter arról számolt be, hogy nem csökken a háborús cselekmények intenzitása, folyamatosak az összecsapások a szomszédos országban, és bár egyre erősebbek a diplomáciai erőfeszítések is, folynak a béketárgyalások, ezeknek egyelőre nem látszik az eredménye.

A tárcavezető rámutatott: növekszik az Ukrajnából érkezett menekültek száma, de hazánk készen áll az ellátásukra, arra, hogy szállást és munkalehetőséget biztosítson számukra.

 

Természetesen a diplomáciai térben is zajlanak mindenfajta viták, mi azonban sziklaszilárd módon kitartunk azon álláspontunk mellett, amely szerint nekünk az a feladatunk, kötelességünk, hogy a magyar emberek biztonságát garantáljuk, és ne engedjük beleprovokálni Magyarországot ebbe a háborúba”

– fogalmazott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy érvényes és megmásíthatatlan a döntés, amelynek értelmében

 

a kormány nem küld sem fegyvert, sem katonát a háborúba, és nem engedélyezi halált okozó fegyverek átszállítását az ország területén.

 

„Akármilyen nyomás nehezedik ránk kívülről vagy belülről, a magyar baloldali ellenzék vagy bármilyen külföldi szereplő részéről, akkor is ki fogunk tartani ezen döntésünk mellett a jövőben is” – mondta Szijjártó.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére