Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: nehéz az azonosítás, nincs még pontos lista az áldozatokról

Pörge Béla

2017.01.22. 10:18

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján számolt be a sérültek állapotáról és a tegnap óta történt fejleményekrõl.

Szijjártó Péter megerősítette a korábbi információkat, melyek szerint hat súlyos sérültet ápolnak még, akik közül két embert még nem sikerült azonosítani. Egyikük testének több mint hatvan százalékán szenvedett harmadfokú égési sérüléseket, a másikukon komoly koponyaműtétet kellett végrehajtani.

A Verona közelében történt tragikus buszbaleset áldozatainak azonosítása hosszú, fájdalmas folyamat, csak most kezdődik. Az ehhez szükséges DNS-mintákat az elhunytaktól már levették az olasz hatóságok, és részben a szülőktől is megtörtént a mintavétel"

– mondta el a miniszter a vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján. Hozzátette: lesz olyan azonosítás, amely röntgenfelvételek alapján történik, abban az esetben a folyamat gyorsabb lesz.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy az azonosítást nagyban nehezíti, hogy a szombati nap folyamán háromszor változott az utaslista a létszám és az összetétel tekintetében is, miután ellentmondásos közlés érkezett az iskolából és az utasoktól.

Az már biztos, hogy 56-an tartózkodtak a buszon: 54 kiránduló és két magyar sofőr. Azok az értesülések, amelyek ennél több utasról szólnak, nem felelnek meg a valóságnak"

– szögezte le a miniszter.

Négy kórházban ápolt sérült az olasz orvosok döntése alapján akár már a mai napon hazaszállítható lesz, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) erre készen áll mentőautókkal, illetve mentőrepülőgéppel is. Közülük két felnőttet súlyos égési sérüléssel szállítottak be, egy másiknak végtagtörése, zúzódása és égési sérülése van.

Egyelőre olyan lista nem áll rendelkezésre, amely az elhunytak nevét tartalmazza"

– erősítette meg Szijjártó Péter azt, hogy az áldozatok azonosítása nem kezdődhetett még meg.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a gyerekek meghallgatása lezárult, a rendőrség dönt arról a következő órákban, hogy hazaindulhatnak-e.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére