Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: "mi szeretjük a saját hazánkat, és nem fogjuk átadni azt másoknak"

Bertha László

2018.04.18. 13:40

A történelmi jelentõségû és történelmi gyõzelmet hozó magyar választás után "elég érdekesen" alakulnak az európai fejlemények - jelentette ki újságírók elõtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter ennek kapcsán négy pontot sorolt fel:

  • egyesek kétségbe vonják a magyar választás végeredményét annak ellenére, hogy az első és a második helyezett között 1,7 millió szavazat volt;
  • az Európai Parlament szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának kezdeményezése, amely egy Magyarországgal szembeni eljárást indítványozna, négy nappal a választás után merült fel;
  • egy héttel a választás után Soros György Brüsszelbe utazott az Európai Bizottság alelnökéhez;
  • végül egy nappal Soros György brüsszeli látogatása után az Európai Parlament a Globális Migrációs Kompakt támogatásáról tartott plenáris ülést.

Kedden az Európai Parlamentben egy határozattervezet is előkerült, amely a migrációt emberi jogként kívánja beállítani, valamint a migráció pozitív hatásairól értekezik – mondta Szijjártó Péter, aki emlékeztetett, hogy az európai parlamenti vita is világosan mutatja, hogy Brüsszel és az ENSZ ugyanazt akarják, azt, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Európába.

A külügyminiszter hangsúlyozta, mindaz, ami a keddi európai parlamenti vitában kirajzolódott, ellentétes Magyarország és a magyar emberek érdekével.

Továbbra is a lehető leghatározottabban elutasítjuk, hogy a migrációt emberi jogként ismerjük el. Továbbra is visszautasítjuk, hogy a migráció pozitív folyamat”

– hangsúlyozta Szijjártó, majd hozzátette:

követeljük, hogy amikor a migrációval foglalkozunk, akkor a saját polgárainak biztonságát helyezzük az első helyre. Magyarország így fog tenni a jövőben is.”

Szijjártó Péter két kérdést fogalmazott meg: ha a migrációnak csak pozitív hatásai vannak, akkor hogyan lehet az, hogy az elmúlt két és fél évben Európában 330-an haltak meg olyan terrortámadásokban, amelyeket migrációs hátterű személyek követtek el? Vajon Soros György és az emberei az Európai Parlamentben miért egyes európai uniós országok ellen harcolnak, és miért nem a terrorizmussal szemben lépnek fel?

A miniszter visszautasította azt a megközelítést, hogy a migráció a jó válasz a népesedési és a munkaerő-piaci kihívásokra, kiemelte: Magyarországon a népesedési és munkaerő-piaci kihívásokat a magyar emberekkel és magyar családokkal fogjuk megoldani.

Mi több magyar gyereket és több magyar családot szeretnénk és nem több migránst Magyarországon. Mi szeretjük a saját hazánkat, és nem fogjuk átadni azt másoknak”

– jelentette ki.

Bármennyiszer megy Soros György Brüsszelbe, bármennyiszer tűzik napirendre az illegális bevándorlás kérdését, bármennyi szövetségese van Soros Györgynek Brüsszelben, mi nem fogunk meghátrálni. Ide illegális bevándorló nem fog bejönni a jövőben sem – fogalmazott Szijjártó Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére