Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: meg kell akadályozni a szoci Frans Timmermans migránsbetelepítési tervét

Vincze Viktor Attila

2019.01.31. 16:07

Óriási veszélyt jelent az európai szocialisták azon terve, hogy külön csatornát hozzanak létre az Európába irányuló migráció számára, ezt az európai parlamenti választásokon meg kell akadályozni - mondta a magyar médiának nyilatkozva Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bukarestben utazott, ahol az európai uniós tagországok külügyminisztereinek informális találkozóján vesz részt.

A külgazdasági és külügyminiszter Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének, a szocialisták csúcsjelöltjének előző napi nyilatkozatára reagált.

A migrációt meg kéne állítani, nem szervezni kellene. Jól látható, hogy Frans Timmermans és az európai szocialisták a Soros-hálózat megrendelésének megfelelően a migrációs folyamatokat Európa irányába tovább akarják növelni"

– mondta Szijjártó Péter.

Rámutatott: a migrációs folyamatok felerősödését csak úgy lehet megakadályozni, ha az EP-választásokon a migrációt ellenező erők kerülnek többségbe.

Ez egy nagy vita itt a külügyminiszterek tanácsában is, hiszen Európa számos kormánya bevándorláspárti álláspontot képvisel. Ugyanakkor én azt gondolom, hogy az EP-választáson majd a választópolgárok el fogják tudni dönteni, hogy milyen irányba menjen tovább Európa ebben a kérdésben"

– hangsúlyozta a külügyminiszter, aki elmondta, hogy a külügyminiszterek tanácsának ülésén áttekintették az Európa körül kialakult helyzetet.

Megállapítható, hogy keletről befagyott konfliktusok, délről, délkeletről pedig válságövezetek határolják az EU-t.

A minket délről körülvevő válságok ügyében sajnos semmiféle előrelépés nem történt, sem a szíriai, sem a líbiai válság tekintetében nem jutottunk előre, ráadásul a szubszaharai Afrikából Észak-Afrika irányába érkezőkkel, valamint a Közel-Keleten tartózkodó migránsokkal együtt közel 30-35 millió olyan ember él Európa közvetlen szomszédságában, akik élethelyzetük miatt bármikor úgy dönthetnek, hogy megindulhatnak Európa irányába"

– közölte Szijjártó Péter.

Úgy értékelte: ennek fényében különösen riasztó Frans Timmermansnak, az európai szocialisták csúcsjelöltjének szerdai nyilatkozata.

Egyértelműen Soros emberéről beszélünk, ha nem így lenne, nem fogadta volna négyszer Sorost és számtalanszor a Soros György által finanszírozott szervezetek vezetőit Brüsszelben. Õ világossá tette terveit: egy külön csatornát, egy új lehetőséget szeretne létrehozni a migránsok Európába hozatalára abban az esetben, ha a migrációt támogató erők többségben maradnak az EP-ben és az Európai Bizottságban. Ez rendkívül veszélyes Európára: látható volt az elmúlt években, micsoda biztonsági kockázata van a migrációs folyamatoknak."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére