Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Meg kell akadályozni a nagy technológiai cégek beavatkozását az európai választásokba

888.hu

2021.07.12. 21:00

Az Európai Uniónak biztosítania kell, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az európai uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos tanácskozásán.

 

Szijjártó Péter az ülés szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: antidemokratikus és veszélyes, ha a nagy technológiai cégek dönthetnek arról, hogy melyik politikus használhat szélesebb, melyik szűkebb csatornákat a választók eléréséhez.

Veszélyes, ha ezek a cégek dönthetnek arról, hogy mely politikus kommunikálhat, vagy ezek a cégek dönthetnek arról, hogy melyik hír helytálló, és melyik hír hamis”

– fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson arra kérte kollégáit, hogy a családok védelme mellett a szólásszabadság megvédését is tűzzék ki célul, és tegyék lehetővé, hogy az Európai Unió biztosíthassa, hogy a nagy technológiai cégek ne tudjanak beavatkozni az elkövetkezendő időszak európai választásaiba.

A miniszter fontosnak nevezte a kiberbűnözés elterjedésének megelőzését a családok, a gyerekek, valamint a „védtelen, jóindulatú és tapasztalatlan felhasználók” védelme érdekében.

A kiberbűnözés minden megnyilvánulását vissza kell szorítani, különös tekintettel a digitális térben elkövetett pedofil bűncselekményekre – mondta. Meg kell védeni a családokat, nehogy a gyermekek a szülők akaratával ellentétes káros tartalmakkal szembesüljenek a világhálón – tette hozzá Szijjártó Péter.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére