Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyarország versenyképessége, jövője nagyban függ az egyetemektől

888.hu, MTI

2022.09.12. 19:14

Magyarország versenyképessége és jövője nagyban függ az egyetemektől, ugyanis mára egyre inkább a képzett szakemberek megléte dönti el a beruházásokért folytatott nemzetközi versenyeket – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Zalaegerszegen.

 

A minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető a Széchenyi István Egyetem inkubációs és szállásépületének átadóján vett részt a ZalaZone tudományos és innovációs parkban, Európa legnagyobb járműipari tesztpályája mellett.
Beszédében kijelentette, hogy válság idején rendkívül éles verseny zajlik az országok között azért, hogy ki tudja a legtöbb beruházást magához vonzani.

 

Ebben a versenyben döntő fontosságú tényező az adóterhek mértéke, márpedig a 9 százalékos magyarországi társasági adó a legalacsonyabb a kontinensen, illetve a kiszámítható, stabil politikai környezet, amely ugyancsak adott már több mint egy évtizede, továbbá folyamatosan javul hazánk infrastrukturális helyzete is.”

– sorolta. Majd hozzátette, a versenyt egyre inkább az emberi erőforrás minősége dönti el, az, hogy hol biztosítottak a fejlett iparágakhoz szükséges képzett szakemberek.
„Nem túlzás azt állítani, hogy Magyarország versenyképessége és jövője nagyban függ az egyetemektől és az ott zajló munka minőségétől.”
– fogalmazott Szijjártó Péter.

Majd ezzel kapcsolatban kulcskérdésnek nevezte, hogy milyen hatékonysággal tud megtörténni a gazdaság és a felsőoktatás összekapcsolódása. A dolog lényege, hogy a felsőoktatás részben alkalmazkodjon a világgazdasági folyamatokhoz, részben pedig inspirálja is azokat.

A gazdaság és a felsőoktatás összekapcsolódására jó példa a Bosch és a Széchenyi István Egyetem közötti együttműködés.
„Így kapcsolódik össze a Győrben felhalmozott elméleti tudás és a Zalaegerszegen rendelkezésünkre álló gyakorlati infrastruktúra.”
– fogalmazott a tárcavezető.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére