Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával

Csordás Bettina

2018.10.15. 17:05

A külgazdasági és külügyminiszter hétfõn Luxembourgban nyilatkozott Magyarország és Ukrajna jelenlegi kapcsolatáról.

Szijjártó Péter az uniós és a keleti partnerségi programhoz tartozó országok külügyminisztereinek találkozóján vett részt – írja a Lokál.

Magyarország a jószomszédi kapcsolatokban érdekelt Ukrajnával, és azt kívánja, hogy keleti szomszédja erős és demokratikus ország legyen, amely tiszteletben tartja nemzetközi kötelességeit, és erőforrásként tekint a határain belül élő nemzeti kisebbségekre, köztük a magyar közösségre" 

– jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter a Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszterrel folytatott kétoldalú megbeszélését követő sajtótájékoztatóján hangsúlyozta:

Ukrajnának semmilyen alapja nincs arra, hogy ne erőforrásként tekintsen kisebbségeire, vagy ennek az ellenkezőjét gondolja. Magyarország mindig nyitott a konzultációra"

– tette hozzá Szijjártó.

Kiemelte, Magyarország azt várja, hogy Ukrajna ne csak szavakban, hanem tettekben is mutassa meg, hogy nem kiélezni, hanem megoldani akarja az októberben kialakult visszás helyeztet. Október elején az ukrán külügyminisztérium nemkívánatos személynek nyilvánította a beregszászi magyar konzult, akinek 72 órája volt, hogy elhagyja az ország területét. Ukrajna intézkedésére arányos válaszlépésként, nem sokkal később Magyarország is kiutasított egy ukrán konzult.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére