Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Ma hétszázezer kínai vakcina érkezik

888.hu

2021.05.21. 07:44

Hamburgba indulunk, hiszen ma Magyarország átveszi az Európa Tanács elnöki pozícióját – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki Facebook-videójában.

 

Két óra múlva landol Budapesten a magyar kormány teherszállító repülőgépe, az a teherszállító repülőgép, amely az elmúlt három hónap során 15 alkalommal fordult meg Budapest és Moszkva, illetve Budapest és Peking között annak érdekében, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra, Budapestre szállítsa – közölte Szijjártó Péter.

Kiemelte:

A mai napon hétszázezer kínai Sinopharm-vakcina érkezik.”

Ezzel a kínaiak is teljesítik a megkötött vakcinaszállítási szerződést.

Igazából már csak félmillió darab volt hátra a szerződésből, de a kínai védelmi minisztérium kétszázezer adagnyi adománnyal még megtoldotta ezt a szállítmányt – tette hozzá.

Hangsúlyozta: többet és korábban kaptunk, mint ahogy azt a szerződés határideje rögzítette.

A Kínából és Oroszországból megrendelt és megérkezett vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország mintegy másfél hónappal jár Európa előtt az átoltottság tekintetében”

– emelite ki Szijjártó.

Másfél hónapot nyertünk. Ennyivel előbb tudjuk megnyitni a gazdaságunkat, ennyivel előbb tudjuk visszaadni az embereknek a normális életet – tette hozzá a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére