Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Koncepciós eljárást folyik Magyarországgal szemben

Horváth József György

2018.04.26. 17:40

Várhatóan a jövõben is fenn fog maradni a vita a magyar kormány és az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) között - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön, miután részt vett a testület brüsszeli ülésén.

Õszinte, világos és egyenes beszédre került sor, de voltak, akiket a vita ténye kicsit megzavart. Úgy tűnik, hogy ebben a házban szabad gyalázni egy tagállamot, annak demokratikusan megválasztott kormányát és az egyértelműen megnyilvánuló népakaratot, de ha minderre valaki válaszol, akkor megsértődnek"

– mondta a tárcavezető a készülő magyar különjelentés tervezetéről szóló vitát követő nemzetközi sajtóértekezletén.

Hangsúlyozta, a LIBE "hosszú ideje koncepciós eljárást folytat Magyarországgal szemben", a bemutatott dokumentum pedig "minősített hazugságokat és aljas vádakat" tartalmaz, ráadásul jelentős részben lezárt ügyekről szól, ezért összeállították annak tételes cáfolatát és eljuttatták minden képviselőnek.

Hozzátette, a kormány nem fogja hagyni a Soros-terv végrehajtását, és ez nyilván kényelmetlen a szakbizottságban ülő képviselők "szélsőségesen bevándorláspárti" részének.

Szijjártó ennek kapcsán arról beszélt, hogy a LIBE időbeli és létszámbeli korlátok nélküli, kötelező jellegű kvótamechanizmus létrehozását akarja elérni, illetve az elmúlt napokban olyan javaslatokat fogadott el, amelyek veszélybe sodornák a szigorú magyar határőrizeti intézkedéseket.

Erről azonban a magyar emberek világos véleményt mondtak, és nem engedjük, hogy bárki is megkérdőjelezze a népakaratot. Nem fogjuk eltűrni, hogy itt Brüsszelben vagy akárhol máshol a világban sértegessék a magyar embereket azért, mert a saját biztonságukat tartják a legfontosabb szempontnak"

– fogalmazott.

A magyar emberek döntése világos feladatokat szab és komoly felelősséget jelent a jelenlegi kormány számára, de az egyértelmű népakarat megkettőzi az erőnket"

– közölte.

Szijjártó a vitán minősített hazugságok gyűjteményének nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot.

Magyarországon a sajtó sokkal sokszínűbb, mint több nyugat-európai tagállamban, az országban működő mintegy 65 ezer civil szervezet közül pedig csak néhány panaszkodik, amelyek nagyon komoly pénzügyi támogatásban részesülnek külföldről, nyíltan politikai szereplővé váltak és befolyásolni akarják a magyar választói döntéseket".

Önök itt az Európai Parlamentben meg ezek az NGO-k is, akikkel szoros szövetségben vannak, mindig átláthatóságot követelnek. Akkor most miért titkolóznak, miért szégyellik, hogy kiktől kapták a forrásaikat, miért félnek bevallani, honnan jött a pénzügyi támogatás?"

- tette fel a kérdést Szijjártó, hozzátéve: "ha szégyellik, az nem a törvény hibája".

A tárcavezető határozottan visszautasította és kikérte magának a tervezetben szereplő bírálatot, miszerint Magyarországon visszatérő probléma az antiszemitizmus. Hangsúlyozta: nem Budapesten támadják meg az utcán sétáló zsidó fiatalokat, nem itt támadnak rá idős zsidó emberekre a saját otthonaikban.

A miniszter aláhúzta, a külső beavatkozási kísérletek ellenére április elején fölényes választási győzelmet arattak a kormánypártok, amiből az látszik, hogy az emberek más következtetésekre jutottak Magyarország elmúlt nyolc évéről, mint a LIBE tagjai. Ennek kapcsán felszólította a szakbizottságot, hogy "tartsák tiszteletben a magyar emberek demokratikus döntését, ne kérdőjelezzék meg, ne minősítgessék a magyar népakaratot".

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére