Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: hatpontos akcióterv garantálja az Electrolux munkavállalóinak elhelyezkedését

888.hu - MTI

2019.11.07. 10:18

Szijjártó Péter a Jászberényi Gazdaságfejlesztési Fórumon beszélt erről.

A kormány és Szabó Tamás, Jászberény polgármestere (Fidesz-KDNP) által kidolgozott hatpontos akcióterv garantálja, hogy az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett mintegy 800 munkavállalója nem lesz munkanélküli, és Jászberény sem fogja megérezni a vállalat kapacitásleépítését – mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Jászberényben.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a jászberényi gazdaságfejlesztési fórum megnyitóján 2019. november 7-én | MTI/Komka Péter

Szijjártó Péter a Jászberényi Gazdaságfejlesztési Fórum megnyitóján kiemelte: a világgazdaság gyorsan és dinamikusan változik, és ez a világméretű vállalatok – mint az Electrolux – globális stratégiájában is „visszaköszön”.

Hozzátette, az Electrolux hozott egy globális kapacitásátszervezésről szóló döntést, de ehhez Jászberénynek, a jászberényieknek „semmi köze nincsen”, hiszen Svédországban született a döntés.

Az Electrolux jászberényi gyáregységeinek egy részében dolgozó mintegy 800 munkavállalót, a jövő évtől ütemezetten tervezik elbocsátani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére