Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: ha nincs változás, Magyarország kilép az ENSZ migrációs csomagjának tárgyalássorozatából

Bokor Gábor

2018.01.31. 17:30

Szijjártó Péter szerint, ha az ENSZ migrációs csomagjának elsõ tervezetében nem lesz pozitív változás, akkor elindítják Magyarország kilépési folyamatát a tárgyalássorozatból.

Utasítást kaptam a kormánytól, hogy február 5-én, amikor megjelenik a csomag első tervezete, vizsgáljam meg azt, és ha az olyan migrációpárti lesz, mint az alapjául szolgáló deklaráció és ENSZ-főtitkári nyilatkozat, indítsam el az ország kilépését a tárgyalásokból"

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki hangsúlyozta azt is, hogy februárban a 2016-ban elfogadott deklaráció alapján kellene megkezdődnie a kormányközi tárgyalássorozatnak, és az év végén kellene elfogadni a csomagot, de még meg sem indult a tárgyalás, a főtitkár máris kihirdette az eredményt.

A külügyminiszter elmondta, hogy a New York-i deklaráció és a főtitkári nyilatkozat alapállása ellentétes Magyarország álláspontjával és érdekeivel, mert azok a migrációt jó és megállíthatatlan jelenségként írják le.

Magyarország szerint viszont a migráció nem pozitív folyamat és nem megállíthatatlan, hanem komoly biztonsági kockázatokat jelent és megállítható"

– mutatott rá.

A miniszter szerint a deklaráció és a nyilatkozat a migrációs lehetőségek kiszélesítéséről beszél, azonban ehelyett és a migráció ösztönzése helyett annak megállításáról kellene beszélni.

Szijjártó Péter szerint a deklaráció és a főtitkári nyilatkozat azt az irányvonalat követi, hogy lazítani kell az adminisztrációs feltételeket a migránsok befogadásához, ami újabb ösztönző faktort jelent azoknak, akik gondolkodnak, hogy útra keljenek, továbbá mindez a nemzeti migrációs politikák feloldását is célozza.

Ha szeretnél többet megtudni az ENSZ bevándorláspárti egyezményéről, kattints ide!

A deklaráció és a nyilatkozat célul tűzi ki, hogy a migrációban nem érintett országokban is programok induljanak a migránsok befogadására, ami a probléma szűkítése helyett még súlyosabbá teszi a kihívást.

A deklaráció a határsértések kriminalizálásának visszaszorítását is célként jelöli meg, holott az igenis bűncselekmény, és az államiság egyik legfontosabb szempontja a határ megvédésének képessége, ez a szuverenitás egy jelentős eleme"

– mondta, majd hozzátette, hogy a deklaráció továbbá alapvető emberi jogként akarja beállítani a jogot a migrációhoz, valamint el akarja mosni a legális és illegális migráció közti különbségeket, ami elfogadhatatlan.

Szijjártó kitért arra is, hogy sem a deklaráció, sem a főtitkári nyilatkozat nem beszél a kiváltó okok kezeléséről, pedig ez kulcsfontosságú a határvédelem mellett, és nem beszélnek a visszafogadási kötelezettségről sem.

Egy, a Soros-tervre vonatkozó kérdésre elmondta: van egy ilyen világos koncepció, és az ENSZ-főtitkárnak a napokban tett nyilatkozatával összevetve látszik a párhuzam"

– fogalmazott.

A minisztertől megkérdezték, hogy Magyarország a szavazáson részt vesz-e, amennyiben kilép a tárgyalásokból. A külügyminiszter erre azt mondta, hogy ha egy ország kilép a tárgyalássorozatból, annak minden eleméből kilép, azonban közölte azt is, hogy ha egy tárgyalási folyamat megindulása előtt kihirdették a végeredményt, kinek milyen illúziója lehet a szavazással kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére