Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: folytatódik a küzdelem a migrációt szervezõ erõkkel

Sümeghi Lóránt

2018.07.03. 20:44

Magyarország azt várja az osztrák EU-elnökségtõl, hogy az eddigi brüsszeli migrációs politikával szemben teljesen új, az eddigiekkel homlokegyenest ellenkezõ politikát folytasson, és a magyar kormány ehhez minden támogatást megad - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten újságíróknak. Szijjártó Péter szerint folytatni kell a küzdelmet a migrációt szervezõ erõkkel.

A külügyminiszter az osztrák kancellárnak az Európai Parlamentben kedden elmondott beszédére reagált, amelyben Sebastian Kurz kiemelte: soros uniós elnökségének idején Ausztria egy biztonságos Európa megteremtésén fog dolgozni, és egyik legfontosabb feladatának tekinti az illegális migráció visszaszorítását. A miniszter úgy fogalmazott, az Európai Tanács legutóbbi ülése után újabb politikai csatákra kell számítani, és a következő időszakban is meg kell vívni a küzdelmeket az illegális bevándorlással és az azt szervező erőkkel szemben.

Mindaddig, amíg Európa nem kész és nem képes arra, hogy megvédje saját külső határait, és mindaddig, amíg a hot spotokat az EU területén belül állítják fel, addig a bevándorlási válság folytatódni fog" 

– mondta Szijjártó Péter, majd hozzátette:

ki kellene mondani, hogy Európába csak legálisan lehet belépni, és aki illegálisan jött, vissza kell mennie oda, ahonnan érkezett."

Szijjártó Péter azt is mondta, hogy a "Soros-hálózat" és a brüsszeli intézmények továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a migrációs kérdésekkel kapcsolatos hatásköröket elvegyék a tagállamoktól és Brüsszelbe vigyék, ezáltal pedig "bevándorlókontinenssé" tegyék Európát és kicseréljék az európai népességet, megváltoztassák a lakosság összetételét. Magyarország azonban határozottan fellép a jövőben is azért, hogy az európai migrációs politika a külső határok védelmével kezdődjön, és minden ország maga dönthesse el, kiket fogad be és kikkel kíván együtt élni – közölte a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére