Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Felgyorsultak az új világrend kialakulásának irányába mutató változások

888 / MTI

2020.12.09. 09:50

A koronavírus-járvány hatására felgyorsultak azok a változások, amelyek egy új világrend kialakulásának irányába mutatnak – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szerdai ülésén.

Szijjártó Péter éves meghallgatásán azt mondta, ezzel összefüggésben régi és új típusú kihívásokkal kell szembenézni. Ezek közül hatot emelt ki.

Elsőként említette, hogy a gazdaság területén kialakult a globális verseny a kapacitások újraelosztásáért. A második, hogy a járvány hatására fokozódott az illegális migráció, ami már nemcsak biztonsági, kulturális, hanem egészségügyi fenyegetést is jelent. A harmadik kihívásként kiemelte: az életünk nagy része átkerült a digitális térbe, így a kiberbiztonsági kérdések még fontosabbá váltak.

A negyedik kihívásnak az Európai Unió jövőjéről szóló élesedő vitát nevezte, azon belül is kiemelten a Nyugat-Balkán helyzetét. Az ötödik kihívás, hogy az EU földrajzi szomszédságában lévő konfliktusok közül szinte egy sem haladt a megoldás felé az elmúlt időszakban. A hatodik kihívás pedig a határon túli magyar közösségek védelme – sorolta a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére