Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Európának a megerősödéshez vissza kell térnie saját klasszikus értékeihez

888.hu

2021.09.28. 18:20

Európának a megerősödéshez vissza kell térnie saját klasszikus értékeihez, így meg kell védenie a család intézményét, illetve biztosítania kell a vallásszabadságot és a nemzeti kisebbségeket megillető jogok érvényesülését – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a tárca szerint kedden Strasbourgban.

Az Európa Tanács (ET) magyar elnöksége által szervezett vallásközi konferencián, valamint az ET Parlamenti Közgyűlésén a külügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország élen jár a klasszikus európai értékek védelme terén.

Kiemelte, hogy a kontinensen a „nemzetközi liberális mainstream nagyon komoly támadásokat indított” a családok, a vallásszabadság és a nemzeti kisebbségek védelme terén, s mára „gyakorlatilag véleménydiktatúra, véleményhegemónia alakult ki”.

Ha valaki ma fel mer szólalni ezen, az egész európai létet meghatározó értékek mellett, azt kiközösítik, gyakran bírálat vagy akár nevetség tárgyává teszik, és valamifajta múltba ragadt személynek állítják be – vélekedett.
Szijjártó Péter kijelentette: ez ellen fel kell lépni, hiszen Európa legyengült, veszít a népességéből és a világgazdaságban betöltött súlyából, és a klasszikus értékekhez való visszatérés nem is fog tud újra megerősödni. Ha ez nem sikerül, akkor „Európa rendkívül nagy bajban lesz, el fog veszíteni mindent, ami az európai identitáshoz, örökséghez köt minket” – mondta.
Aláhúzta, hogy Magyarország „élen jár” az említett értékek védelme terén. „Megvédjük a családokat, Ferenc pápához hasonlóan világosan beszélünk arról, hogy a család apából, anyából és gyermekekből áll, nem engedjük ennek a relativizálását (...) Hangsúlyosan ki merünk állni a keresztény közösségek védelme mellett (.) Emellett pedig a történelmünkből fakadóan természetesen érzékenyek vagyunk a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartására is” – közölte.
„Európa klasszikus értékeihez az egykori vasfüggönytől keletre jobban ragaszkodnak, mint attól nyugatra” – fogalmazott.
A külgazdasági és külügyminiszter szavai szerint a mostani magyar elnökség kiváló alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet ezekre az ügyekre. Mint mondta, sokan egyetértenek a magyar kormánnyal, csak „egyszerűen nem merik ezt nyíltan kifejezni, mert tudják, hogy a liberális véleményterror lecsap rájuk”.
A Miniszteri Bizottság a 47 tagországot tömörítő Európa Tanács legfőbb államközi döntéshozó testülete. Soros elnöki tisztségét május közepétől november közepéig Magyarország tölti be.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Argentínában is felbukkant a majomhimlő

Argentínában két férfit diagnosztizáltak majomhimlő-fertőzéssel: ez volt az első alkalom, hogy a világszerte terjedő vírus jelenlétét Latin-Amerikában is megerősítették.

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Gyurcsányéknak visszanyal a fagyi

Vannak helyzetek, amikor szívesen használjuk a szemléltető kifejezést: a fagyi visszanyal!

Ezek akartak kormányozni

Ezek akartak kormányozni

Ezek akartak utat mutatni a magyar embereknek. Ezek, akik még a saját pártjukban sem képesek rendet tartani. Hálásak lehetünk a honfitársainknak, hogy sokkal okosabbak annál, hogy bármi esélyt adtak volna ennek a baloldali szerencsétlenkedésnek.

Elismerte hibáját a texasi rendőrség az iskolai lövöldözés kapcsán

Elismerte hibáját a texasi rendőrség az iskolai lövöldözés kapcsán

Közben pedig az amerikai Országos Fegyverszövetség (NRA) kiállt a fegyverviselés joga mellett texasi konferenciáján.

Oroszország újra hiperszonikus rakétát tesztelt

Oroszország újra hiperszonikus cirkálórakétát tesztelt sikeresen – jelentette be az orosz védelmi minisztérium szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére