Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: Bővíti szerszámgyárát az Audi Hungaria

888.hu, MTI

2021.05.04. 17:10

Az Audi Hungaria Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten a beruházás keddi sajtótájékoztatóján.

 

Szijjártó Péter közölte, hogy a kormány 1,2 milliárd forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, amely 700 munkahely megőrzését biztosítja.
A miniszter elismeréssel szólt az Audival létrehozott együttműködésről azért is, mert a cég háromezer ember beoltását tette lehetővé, és hamarosan még ugyanennyit vállalhat.
Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy Európában Magyarország adta a legsikeresebb egészségügyi és gazdasági választ a járványra.
Értékelése szerint a válság leküzdéséhez nagymértékben járultak hozzá a Magyarországon működő német iparvállalatok, amelyek leépítés helyett a kormányzati támogatásokat kihasználva új beruházásokba kezdtek. Különösen igaz ez az autóiparra, amely több mint 30 százalékkal részesedik a magyar ipari kibocsátásból, és 170 ezer munkahelyet tart fönn – tette hozzá.
A tárcavezető abban bízik, hogy Magyarország az autózás új korszakába érve megerősítheti vezető helyét a járműiparban, hiszen minden jelentős belföldi gyártó fontos szerepet szán itteni gyárának az elektromobilitásban. Az Audi például – emelte ki – elektromos motorokat készít Győrben, és olyan technológiákat honosít meg, amelyekre a leginkább szükség van a gazdasági megújuláshoz.

Szijjártó Péter szerint ma nem csupán több munkanélküli, de több beteg és több halott is volna, ha a kormány nem a magyar emberek és a magyar gazdaság érdekeit képviselné, hanem ideológiai kérdést csinált volna az oltásból. Keletről eddig majdnem 4 millió adag vakcina érkezett, és a szállítók ígérete szerint a májusra tervezett 3,1 millió is megérkezik, méghozzá a vállalt határidő előtt

– tette hozzá.
Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke a beruházáshoz nyújtott kormányzati támogatást megköszönve közölte, hogy az építési munkák már el is kezdődtek, és jövő nyárra véget érhetnek, így addigra a győri üzem gyártócsarnoka 3800 négyzetméterrel, logisztikai csarnoka pedig 2500 négyzetméterrel bővül. A központban karosszéria-gyártó berendezésekhez fejlesztenek szerszámokat, tavaly óta pedig karosszéria-elemeket is gyártanak.
Alfons Dintner szerint a most kezdődő fejlesztés nem csupán a termelést bővíti, de annak színvonalát is fejleszti, így a gyártás pillanatok alatt tud majd átállni egyik feladatról a másikra.

Az Audi stratégiájában fontos szerepet tölt be a szerszámgyártás, hiszen a karosszéria-elemek sorozatgyártása a legmagasabb szintű, magas hozzáadott értéket teremtő autóipari folyamatok közé tartozik. A győri üzem ennek a tevékenységnek nemzetközi szinten is fontos bázisa, a helyi szakképzés és felsőoktatás pedig az Audi Hungaria innovációs képességének az alapja”

– tette hozzá.
A cég képviselője úgy fogalmazott, hogy az Audi folyamatos fejlesztéssel válaszol a kihívásokra, és a magyar kormányhoz hasonlóan úgy véli, hogy a beruházásokat a járvány sem fékezheti. Alfons Dintner szerint ennek köszönhető, hogy a vállalat a válság ellenére is eredményes évet zárt tavaly.
Győr országgyűlési képviselője a térség gazdasági zászlóshajójának nevezte az Audi helyi üzemét. Simon Róbert Balázs (Fidesz) megköszönte a cég társadalmi szerepvállalását, és üdvözölte, hogy az Audi fontos szerepet vállal az elektromobilitásban. Fejlődni az tud, akinek van jövőképe, és ma a járműiparban az elektromos autózás a jövő – tette hozzá.
A német Audi 1994-ben kezdett Győrben járműmotorokat gyártani. A magyarországi leányvállalat ma már több mint 12 ezer munkavállalóval Magyarország legnagyobb autóipari foglalkoztatója, tevékenysége a motorgyártáson túl a jármű- és a szerszámgyártásra, valamint a fejlesztésre is kiterjed.
Az Audi Hungaria Zrt. 2018-ban 7,3 milliárd euró, 2019-ben 8,5 milliárd euró nettó árbevételt ért el, túlnyomórészt külföldi értékesítésből. Adózott eredménye 2018-ban megközelítette a 440 millió eurót, 2019-ben a 353 millió eurót.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ezzel a programmal védenék ki az energiahiányt télen

Csökkenteni akarják a fogyasztást 10 százalékkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére