Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette a világban

888.hu/MTI

2022.09.20. 17:13

A narratívák versenyét Európa már régen elveszítette az ukrajnai háború és az amiatt kivetett szankciók kapcsán, a világ többi részét nem érdekli, hogy pontosan mi okozza a negatív hatásokat, csak véget akarnak vetni ezeknek – mondta Szijjártó Péter kedden az M1-nek, mielőtt részt vett volna az Ukrajna újjáépítéséről szóló donorkonferencián New Yorkban.

 

A külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ idei közgyűlésének nyitónapjáról jelentkezve emlékeztetett arra, hogy Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciójának keretein belül ezer ösztöndíjas helyet kínált fel menekült ukrán diákok számára, valamint készen áll egy lebombázott iskola és egy orvosi rendelő újjáépítésére is Ukrajnában.

Ezt követően pedig hangsúlyozta:

 

a fegyveres konfliktus és az arra válaszul elrendelt korlátozások már nem csak Európa életét keserítik meg, hanem az egész világét, egyebek mellett az energiahordozók és az élelmiszerek árának emelkedése, a műtrágya hiánya miatt.

 

Szijjártó Péter közölte, hogy az előző napi európai uniós külügyi tanácsülésen egyesek arról beszéltek, miként kellene elmagyarázni, hogy maga a háború okozza a világ szenvedéseit, s nem az arra adott szankciók.

„De ha valaki beszélget itt az Európán kívüli külügyminiszterekkel, akkor világosan látszik, őket nem érdekli, hogy mi mit mondunk, mi miatt van egészen pontosan az ő szenvedésük, ők azt akarják, hogy ez véget érjen.” – figyelmeztetett.

 

Őszintén remélem, hogy az európai országok és maga az Európai Unió is egy idő után végre azokat az intézkedéseket veszi elő, amelyek nem a háború eszkalációjával vagy elhúzódásával fenyegetnek, hanem hozzájárulnak ahhoz, hogy legyen vége a háborúnak.”

– tette hozzá.

 

A tárcavezető úgy fogalmazott, hogy van egy kommunikációs és politikai buborék, amelyet Európában és Észak-Amerikában hoztak létre, szerinte ez azt sugallja, hogy az egész világ úgy gondolkodik erről a konfliktustól, mint mi, de ez nincs így, a narratívák versenyét a Nyugat már régen elvesztette.

Továbbá kiemelte, hogy az ENSZ e heti közgyűlésén ott lesz a világ szinte minden vezetője, még az egymással ellenséges viszonyban lévő országok képviselői is tudnak találkozni.

„Az ENSZ-nél alkalmasabb, szélesebb platform nincs arra, hogy megbeszéléseket folytassunk a háború lezárása érdekében.” – mutatott rá.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Fejbe lőttek egy férfit, aki a labdarúgó-válogatott vereségét ünnepelte

Saját országa Egyesült Államokkal szemben a katari foci vb-n elszenvedett vereségét ünnepelte egy iráni, amikor lelőtték.

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes: Elég legyen Katar kioktatásából!

John Barnes, a Liverpool egykori legendás válogatott labdarúgója szerint a vb-t rendező országot már-már zaklatják, pedig éppen Nagy-Britanniában is lenne bőven tennivaló az emberi jogok érvényesítése terén. Barnes szerint a nyugati országok szurkolói emberi jogi leckéket adnak a közösségi médiában világbajnokság házigazdájának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére