Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a migrációt nem bátorítani, hanem megállítani kell

Bertha László

2018.10.10. 14:58

A migrációs folyamatokat nem bátorítani, hanem megállítani kellene, a kiváltó okokat pedig meg kellene szüntetni - jelentette ki Szijjártó Péter.

A tárcavezető Kazahsztánban részt vett az ENSZ vízügyi konferenciáján, és ezzel összefüggésben kifejtette, hogy a világban egyre több olyan folyamat zajlik, amely újabb migrációs hullámok megindítására alkalmas.

Ezek közül az egyik legjelentősebb az a vízválság, amelynek a küszöbén áll a világ”

– fogalmazott.

A külügyminiszter hozzátette, hogy a világ számos pontján krónikus vízhiány alakul ki, más pontjain viszont túl sok a víz, és a klímaváltozás miatt szigetek és alacsonyan fekvő területek tűnhetnek el a jövőben.

Úgy vélte, ez újabb migrációs hullámok megindulásával fenyeget, ezért „az ENSZ-nek ahelyett, hogy a migrációs hullámokat inspirálja”, arra kellene koncentrálnia, hogy megszüntesse azokat az okokat, amelyek az elkövetkező időben az újabb migrációs hullámok megindulásához vezethetnek.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ezért Magyarország azt kezdeményezi, hogy az ENSZ-en belül jöjjön létre egy olyan kormányközi szervezet, amely a világban a vízválságok és a vízügyi kihívások kezeléséhez szükséges politikákat tudná kialakítani és azok mellé tudná állítani az ENSZ tagállamait.

Kiemelte, hogy remélhetőleg a lengyel belügyminiszter kezdeményezése sikerrel jár, és „az osztrák kormányban egyre hangosabb vélemények is viszonzásra találnak”, és az Egyesült Államokhoz és Magyarországhoz mind több ENSZ-tagállam csatlakozik annak érdekében, hogy a világszervezet globális migrációs csomagjával kapcsolatban felhívják a figyelmet arra, hogy

az veszélyt jelent a világra, az a lehető legrosszabb válasz, amit az ENSZ adhat a migrációs kihívásokra, és a migrációs folyamatokat nem bátorítani kellene, hanem végre meg kellene állítani.”

A külügyminiszter közölte, hogy „minél több ENSZ-tagállam hívja fel erre a figyelmet, annál nagyobb esélyünk van arra, hogy az ENSZ nem követi el ugyanazt a hibát a jövőben, mint az Európai Unió”.

Szurkolunk a lengyel belügyminiszternek és az osztrák kormányban egyre hangosabb nézeteknek, hogy mind a lengyelek, mind az osztrákok az amerikaihoz és a magyarhoz hasonló pozíciót foglaljanak el a globális migrációs csomag kapcsán”

– mondta a közmédiának adott interjúban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére