Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a kormány két jelentős munkaerőpiaci ígéretét is teljesítette

888.hu

2022.03.17. 20:40

A kormány két fontos ígéretét is teljesítette: egyrészt mára létrejött Magyarországon a 2010-ben bejelentett egymillió új munkahely, másrészt pótolták a koronavírus által elpusztított munkahelyek mindegyikét – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Nagykanizsán.

 

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy hazánk a „válságok évtizedét” hagyta maga mögött, amelynek egyik tanulsága, hogy „ahol egység, erős felhatalmazás és politikai stabilitás van, ott jobb, hatékonyabb és gyorsabb döntések tudnak születni az éppen fennálló nehézségekre”.

 

Ennek a politikai stabilitásnak köszönhetően mi itt Magyarországon az elmúlt években nem pusztán sikerrel tudtuk kezelni a válságokat és kihívásokat, hanem a magunk javára is tudtuk fordítani a nehéz időszakokat”

– fogalmazott.

Úgy vélekedett, hogy míg Magyarország 2010-ben az Európai Unió egyik sereghajtója volt gazdasági szempontból, addig mára minden kétséget kizáróan az élvonalba tartozik.
Majd hozzátette, hogy a kormány letette a munkaalapú társadalomra épülő gazdaságpolitikai stratégia alapjait, aminek nyomán a magyar gazdaság minden idők legsikeresebb évét zárhatta tavaly.

Szijjártó Péter a műanyag termékek gyártásával foglalkozó WAREMA vállalatcsoport beruházásának bejelentésén elmondta, hogy a német cég egyszerre három magyar városban végrehajtott fejlesztésének értéke 11 milliárd forint, amelyhez az állam 1,8 milliárd forint támogatást nyújt, így segítve 150 új munkahely létrejöttét Nagykanizsán, Gyálon és Pécsen.

Végül kiemelte, hogy tavaly megdőlt a magyar-német kereskedelmi forgalom rekordja is, miután annak értéke 12 százalékos növekedéssel átlépte a 60 milliárd eurót. Eközben a Németországba irányuló magyar export volumene 9 százalékkal bővült, és meghaladta a 30 milliárd eurót.
A német vállalatok alkotják Magyarországon a legnagyobb beruházói közösséget, mintegy hatezer cég 300 ezer embernek ad itt munkát. Ebből is látszik, hogy a magyar-német együttműködés alapvetően határozza meg a magyar nemzetgazdaság teljesítményét – közölte a miniszter.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére