Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: A jó szingapúri–magyar politikai kapcsolatokból komoly hasznot húzhatnak a hazai vállalatok

MTI

2020.10.14. 15:00

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szingapúrban tárgyalt.

 

Az elmúlt esztendőkben Magyarországnak sikerült kiépítenie Szingapúrral a kölcsönös tiszteleten és barátságon alapuló politikai együttműködést, és ebből a jövő iparágait képviselő magyar vállalatok kifejezetten komoly hasznot húzhatnak – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter szerdán Szingapúrban, miután tárgyalt az ottani kormány képviselőivel és az űripari, illetve más ágazatok vezetőivel.

Szijjártó Péter találkozott többek között Vivian Balakrishnan külügyminiszterrel, Chan Chun Sing ipari és kereskedelmi miniszterrel, David Tannal, a Szingapúri Űrügyi Iroda elnökével, Jonathan Hunggal, a Szingapúri Űrtechnológiai Szövetség elnökével, illetve több ottani nagy cégcsoport, így az STE és a Patec Group vezetőivel.

Az elmúlt esztendőkben Magyarországnak sikerült Szingapúrral kiépítene a kölcsönös tiszteleten és barátságon alapuló politikai együttműködést, a két ország folyamatosan támogatja egymás jelöléseit a nemzetközi szervezetekben, és ami ennél is sokkal fontosabb, hogy

nyitott gazdaságokként mindketten nagy támogatói a szabadkereskedelmi megállapodásoknak, a szabad és tisztességes világkereskedelemnek és világgazdaságnak.

„Ez Magyarország, az egész magyar gazdaság érdeke is” – mondta Szijjártó Péter a tárgyalások után az MTI-nek nyilatkozva. Felhívta a figyelmet arra, hogy Szingapúr a 3., Magyarország pedig a 12. legnyitottabb gazdasággal rendelkezik a világon.

Migrációs kérdésekben is van közös álláspontja a két országnak, hiszen egyikük sem szavazta meg az ENSZ globális migrációs csomagját, világosan állást foglalva amellett, hogy ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

A tárcavezető szerint a problémamentes és baráti politikai együttműködésből a jövő iparágait képviselő magyar vállalatok komoly hasznot húzhatnak. Az űripar területén a vezető magyar űripari vállalat már számos megrendelést kapott, szállíthatta a kommunikációs eszközöket a szingapúri műholdprogram egy részéhez. „Ez egy stratégiai együttműködés, amely létrejött az űriparban” – mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető szerint

a magyar vállalatok komoly szerephez jutnak a műholdprogramok fejlesztésében Szingapúrban,

valamint a mesterséges intelligenciára, adatgazdálkodásra és informatikai megoldásokra specializálódott magyar cégek is komoly beruházásokkal vannak már jelen a szingapúri piacon, illetve vehetnek részt az ottani fejlesztésekben. Ez azért nagyon jelentős dolog, mert Szingapúr a világ egyik vezető pénzügyi központja, ahol az informatikával és mesterséges intelligenciával kapcsolatos megoldásokat csak a legmagasabb színvonalon fogadják el, aminek a magyar cégek eddig meg tudtak felelni.

Szijjártó Péter szerint a magyar cégek a szingapúri élelmiszeripari elvárásoknak és igényeknek is meg tudtak felelni. Példaként hozta fel, hogy a szingapúri libamájimport teljes egészében Magyarországról származik.

A madárinfluenza miatti korábbi tiltást Szingapúr feloldotta, így e hónap végétől újraindulhatnak a magyar baromfihús-szállítmányok Szingapúrba. Az ottani hatóságok a magyar sertéshús kivitelét is engedélyezték, ezért – az afrikai sertéspestis dacára – a magyar sertéstermékek szállítása is engedélyezett az ottani piacra.

A tárcavezető szerint a kifejezetten komoly fogyasztói igények kiszolgálására alkalmas magyar élelmiszeripari termékek újabb piaci részesedésre tehetnek szert a délkelet-ázsiai városállamban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa ismét hangsúlyozta kedvező magyarországi élményeit

Ferenc pápa a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt Erdő Péter bíborossal, akit magánkihallgatáson fogadott a Vatikánban majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után.

Orbán is aláírta... – Videó

Orbán Viktor: „Ne hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! Írja alá Ön is!” Új Facebook-videóval jelentkezett Orbán Viktor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére