Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: a Forma-1 Magyarország nemzeti érdeke

Tóth Dalma

2016.07.23. 18:58

Szijjártó Péter szerint Magyarországnak nemzetgazdasági érdeke, hogy a Forma-1-es világbajnoki sorozat mezõnye minden évben ellátogasson a Hungaroringre.

A jövő évi költségvetésben a Hungaroring felújítására öt ötmilliárd forintot különítettek el.

A politikus a 31. Magyar Nagydíj időmérő edzése előtt Bernie Ecclestone-nal, az F1 kereskedelmi jogait birtokló brit üzletemberrel folytatott megbeszélést.

Szijjártó Péter a beszélgetés után azt nyilatkozta, hogy a mogyoródi pálya eredetileg tervezett három-négyéves felújítási programját Magyarország tartani tudja.

A pálya aszfaltját már kicserélték, új rázókövek és vízelvezető szegélyek kerültek fel. Jövőre szeretnénk a főépületet felújítani, vagy egy újat építeni, valamint a célegyenesben lévő tribünöket és a pálya mellett található lelátókat is felújítani.”

– nyilatkozta Szijjártó.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta azt is, hogy ilyen tekintetben a Hungaroring le van maradva, az ittenihez hasonló lelátók más F1-es pályákon már nincsenek.

A miniszter emlékeztetett rá, hogy Magyarországnak már 2026-ig van szerződése Bernie Ecclestone-nal a Forma-1-es nagydíj megrendezésére, ráadásul 2021 után a mostaninál jóval kedvezőbb pénzügyi feltételek lépnek érvénybe.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére