Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szijjártó: 28 milliárd forintos beruházással százhúsz új munkahely jön létre Lukácsházán

888.hu

2022.03.10. 21:30

Az üvegtermékek gyártásával foglalkozó SCHOTT Hungary Kft. újabb, 28 milliárd forintos beruházásával százhúsz új munkahely jön létre Lukácsházán – jelentette be csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint arról számolt be, hogy az állam által 3,3 milliárd forinttal támogatott fejlesztés keretében a német cég előre tölthető, steril injekciós fecskendők előállításával bővíti magyarországi portfólióját.

Beszédében hangsúlyozta, hogy a vállalat ilyen termékeket eddig kizárólag Svájcban készített, így a beruházásért hatalmas nemzetközi verseny zajlott,

amiből végül Magyarország került ki győztesen.

 

Ezt követően kiemelte, hogy az elmúlt tizenkét év a válságok korszaka volt, márpedig minden ilyen krízis kezelésekor felértékelődik a biztonság jelentősége.

Ennek megfelelően a kormány a koronavírus-járvány során fellépő globális eszköz- és vakcinahiányból is levonta a megfelelő következtetéseket, s megteremtette azokat a nemzeti stratégiai képességeket, amelyek egy hasonló vészhelyzetben szükségesek a védekezéshez, még ha ezek némelyike békeidőben adott esetben logikátlannak is tűnik”

– közölte.

A tárcavezető szerint az is világossá vált, hogy az egészségiparnak talán soha nem látott jelentősége lesz a következő időszakban, ezért ezekre a beruházásokra kiemelt figyelmet fordítanak. Ennek kapcsán rámutatott: ez a magyar gazdaság dimenzióváltásának szempontjából is lényeges, ugyanis a szektor vállalatai rendkívül sokat költenek innovációra, kutatás-fejlesztésre.

Példaként hozta fel a Nemzeti Oltóanyaggyár létrehozását, azonban aláhúzta, hogy ez önmagában nem elegendő, fontos a magas minőségű fecskendők biztosítása is.

 

A miniszter ezt követően arról számolt be,

hogy Magyarországon az orvosi eszközgyártás termelési értéke tavaly 12 százalékkal bővült és elérte a 275 milliárd forintot.

A fecskendők exportja pedig 2010-hez képest az ötvenszeresére nőtt, így ebben mára hazánk a tizenegyedik a világ országai között.

Végül közölte, hogy a német-magyar kereskedelmi forgalom értéke tavaly ugyancsak 12 százalékos növekedés után megközelítette a 60 milliárd eurót, ami rekordnak számít. Tájékoztatása szerint ebből a magyar kivitel 32 milliárd eurót tett ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére