Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szentgyörgyvölgyi Péter a szabályoknak megfelelően nyújtotta be a vagyonnyilatkozatát

888.hu

2022.02.23. 21:00

Szentgyörgyvölgyi Péter a vagyonnyilatkozatát a mindenkori szabályoknak megfelelően nyújtotta be – állapította meg a Belváros önkormányzatának vagyonnyilatkozatokat vizsgáló Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési bizottsága, miután a Fővárosi Közgyűlés négy frakcióvezetője vagyonnyilatkozati eljárást indított az V. kerületi polgármester ellen – írja a Magyar Nemzet.

 

A Fővárosi Közgyűlés négy frakcióvezetője vagyonnyilatkozati eljárást indított Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester ellen – írta az Rtl.hu. A javaslat szerint azt vizsgálnák, hogy a polgármesternek volt-e elegendő pénze ahhoz, hogy megvásárolja azokat az ingatlanokat, amelyeket újként tüntetett fel a 2019. novemberi és a 2021. januári vagyonnyilatkozatában. Ehhez tudni kell, mennyit fizetett az ingatlanokért, ezért a bizottság nyolcnapos határidővel bekérné Szentgyörgyvölgyi Pétertől az adásvételi szerződéseket is. Ha ezt nem teljesíti a polgármester, akkor az illetékes Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz, valamint Bakonybél településhez fordulnak.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata közleményben azt írta: a Belváros önkormányzatának vagyonnyilatkozatokat vizsgáló jogi, ügyrendi és közbeszerzési bizottsága 2022. február 23-án nyolc órakor tartotta ülését. A bizottság napirendre vette és megtárgyalta a baloldali frakció beadványát is, amelyben az V. kerület polgármestere vagyonnyilatkozatának vizsgálatát kezdeményezték. Az ülésen részt vett és az indítványban szereplő felvetésekre teljes körű tájékoztatást nyújtott Szentgyörgyvölgyi Péter.

A bizottság a polgármester vagyonnyilatkozatára vonatkozóan az alábbi megállapításokat tette: Szentgyörgyvölgyi Péter a vagyonnyilatkozatát a mindenkori szabályoknak megfelelően nyújtotta be. A polgármester tájékoztatását az indítványban szereplő észrevételekre vonatkozóan a bizottság elfogadja.

 

Az ellenzék valótlan állításával szemben reagált a Belvárosi Önkormányzat, állításuk szerint a valóság a következő: a Fővárosi Önkormányzat Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság elnöke, Cserdiné Németh Angéla részére előzetesen jelzésre került, hogy a 2022. február 23. 8:00 órakor kezdődő ülésen Szentgyörgyvölgyi Péternek nem áll módjában jelen lenni, tekintettel arra, hogy ebben az időpontban Belváros Önkormányzata bizottsági ülésén hivatott részt venni.

A Belváros Önkormányzatának vagyonnyilatkozatokat vizsgáló Jogi, Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottságának 2022. február 23-án 8:00 órakor tartott üléséről Szentgyörgyvölgyi Péter a Fővárosi Közgyűlés ülésére sietett, ahol fővárosi képviselőként vett részt. A Fővárosi Közgyűlés élő adását követve bárki meggyőződhet róla, hogy jelenleg is ott ül és részt vesz a Fővárosi Közgyűlés munkájában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére