Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Szent István üzenete, hogy az országot meg kell őrizni keresztény és nemzeti államnak”

Horváth Tamás

2019.09.13. 09:17

Erről Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Kecskeméten.

Soltész Miklós a Magyarság és hazaszeretet című Szent István-emlékkonferencián elmondta, Szent István máig ható üzenete, hogy az országot továbbépítve és megerősítve meg kell tartani keresztény és nemzeti államnak, hozzátéve, hogy ezeket a törekvéseket akarja a liberális világ elvtelen politizálása szétverni, saját eszméit pedig mindenkire ráerőltetni.

Az államtitkár megjegyezte, Szent II. János Pál szerint az 1990-es években lehet, hogy véget ért a kommunista diktatúra, de nem szabad azt hinni, hogy sokkal könnyebb lesz a következő időszak.

Az elmúlt harminc év történései és a liberalizmus véleménydiktatúrája igazolják a pápa szavait

– tette hozzá.

Az államtitkár úgy fogalmazott, a legnagyobb baj a magát liberálisként meghatározó politikai irányzattal az, hogy nincsenek elvei, hanem rendre talál egy új „vallást”. Szerinte ez sokáig az egyén szabadságának túlhangsúlyozása, majd a gender volt, most pedig a – csak a nevében – környezetvédelem, hiszen ezt sokszor leginkább azok az érdekcsoportok hangoztatják, amelyek a legnagyobb környezetszennyezők.

Soltész Miklós hangsúlyozta, az egyházak, a közösségekben élők felelőssége, hogy ne hallgassanak; Nyugat-Európa éppen azért van nagy bajban, mert sokszor sem az egyházi hierarchia élén állók, sem a keresztény értékrendű politikusok nem emelték fel szavukat elég erőteljesen az élet védelméért, vagy éppen azért, hogy a házasság és a gyermekvállalás egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul.

Soltész Miklós beszédet mond a Szent István emlékkonferencián Kecskeméten, a Piarista Gimnázium Dísztermében | Fotó: MTI

Az államtitkár azt mondta, jelenleg értékválság van Európában.

Ha nincs érték, amibe a fiatalok belekapaszkodhatnak, ha nem tudják azonosítani a keresztény értékeket, akkor az összemosódik az ideológiákkal

– jegyezte meg.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere előadásában emlékeztetett, az Árpád-ház kifejezés az 1700-as évek végéről származik, amikor a mitikus születésű Álmos leszármazottjai annak fiáról, Árpádról nevezték el a dinasztiát.

Az teljesen egyértelmű, hogy a dinasztia tagjai Attila leszármazottainak tartották magukat, ezt vallották a krónikák és az emlékezet is

– tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, Géza fejedelem óta minden égtáj felé tudatos dinasztiaépítés folyt, ennek eredményeként az Árpád-ház tagjainak dinasztikus kapcsolatai behálózták egész Európát. Kásler Miklós kitért arra is, hogy az archeogenetika tudományág azon a törvényszerűségen alapszik, hogy a férfiak DNS-ében van egy olyan szakasz, amely apáról fiúra változatlan formában öröklődik az idők kezdetétől az idők végezetéig, és létezik egy az anyai ágon öröklődő DNS-szakasz is.

A politikus hozzátette, ez adta azt a gondolatot, hogy kezdjék el vizsgálni az ősi DNS-eket, kimondottan az Árpád-ház tagjaiét, mert ez a dinasztia alapvetően meghatározta az európai történelmet, a magyarság történelmét pedig napjainkig.

A vizsgálatokhoz mintát a III. Bélaként meghatározott csontvázból és a székesfehérvári kriptában a balján nyugvó felesége, Chatillon Anna csontmaradványaiból vettek. A szakértők a királyi pár maradványain kívül még kilenc, szintén a székesfehérvári bazilikából származó csontvázat vizsgáltak meg.

A vizsgálatok eredményeivel kapcsolatban Kásler Miklós megjegyezte, sikerült kétséget kizáróan meghatározni az „Árpádokra” jellemző DNS-szakaszt. Ennek és a további eredményeknek köszönhetően minden, Székesfehérváron eltemetett király csontját azonosítani lehet.

Szent István és Gizella szobra Veszprémben | Fotó: MTI Fotóbank

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke előadásában elmondta, Szent István mai szóhasználattal élve rendszerváltó király volt. Géza fejedelem stratégiai céljai alapján úgy csatolta Magyarországot a nyugati latin rítusú kereszténység táborához, hogy amit csak lehetett, azt megőrzött a korábbi magyar hagyományokból.

Hangsúlyozta, Magyarország első királya sok nehézség közepette sem vált szolgai utánzóvá, idegen hatalmak helytartójává, mint a rendszerváltás ürügyén ezt megtette megannyi hazai vezető a huszadik században.

Az Országgyűlés alelnöke szerint azzal, hogy Szent István Magyarországot vallási és politikai értelemben megújította, már életében szembe kellett néznie azzal a váddal, hogy elhagyta ősei szokásainak egy részét, és talán emiatt is intette fiát arra, hogy kövesse elődeit.

Fiához, Szent Imre herceghez írt intelmeiben az uralkodó munkáját ugyanis magasztos szolgálatnak tekintette, és nem a hatalom megtartását szolgáló öncélnak

– emlékeztetett Lezsák Sándor.

A tanácskozáson az MTI tudósítása szerint elhangzott, hogy a kecskeméti Szent István-emlékkonferencia alkalmából a szervezők imakönyvet jelentettek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Monetáris Tanács ellenszavazat nélkül döntött az alapkamat csökkentéséről

A Monetáris Tanács tagjai ellenszavazat nélkül döntöttek júliusban az alapkamat 15 bázisponttal, 0,60 százalékra csökkentéséről, továbbá a kamatfolyosó változatlanul hagyásáról – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a július 21-i kamatdöntő ülésről szerdán kiadott rövidített jegyzőkönyvében.

Idahóban mostantól az adófizetőknek kell finanszírozniuk a rabok nemváltó műtétjét

Idahóban mostantól az adófizetőknek kell finanszírozniuk a rabok nemváltó műtétjét

Precedensértékű ítélet született egy 32 éves transznemű pedofil ügyében: Adree Edmónak civilben nem volt pénze a nemváltásra, egy 15 éves tinédzser fiú zaklatása miatt viszont javítóintézetbe került, így az államnak kell finanszíroznia a beavatkozást. Mi akadályozza meg ezután a csóró transzneműeket a tudatos zaklatásban, hogyha mostantól épphogy jutalmat kapnak érte?

Ukrajnában is rekordot döntött az új betegek száma

Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, szerdára csaknem 1300 esettel újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma, ezen felül a kórházi ápolásra szorulóké is kiugróan megemelkedett – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szerdán közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatójából.

Lopott autóval szenvedtek halálos balesetet migránsok Görögországban

Lopott autóval szenvedtek halálos balesetet migránsok Görögországban

Illegális bevándorlók haltak meg egy autóbalesetben a Görögország északi részén található Alexandrúpoli közelében szerda hajnalban – közölték helyi rendőrségi források.

Koronavírus: rekordmagas a betegek száma Csehországban

Jelenleg több mint 5 ezer koronavírus-fertőzött van az országban.

Tállai András: világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Tállai András: világraszólóak a magyar járványügyi gazdaságvédelmi intézkedések

Nemcsak a járványügyi védekezésben elért eredményei alapján tartozik Magyarország a világ élvonalába, hanem a koronavírus káros gazdasági hatásaival szemben is kiválóan teljesített.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére