Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak"

Forisek Ádám

2018.07.28. 11:15

Orbán Viktor Tusványoson mondott beszédében többek között érintette Székelyföld és Románia kapcsolatát is. Ezzel kapcsolatban leszögezte: Székelyföld még akkor is létezni fog, amikor az iszlám térhódítás mindent bekebelezett Európában.

A magyar miniszterelnök a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem keretén belül természetesen Székelyföld ügyére is kitért. 

Ezzel kapcsolatosan előzetesen leszögezte: a magyar kormány munkája idáig a nemzetegyesítésre fókuszált, ám az április nyolcadikai választás után mindenki megértette, hogy "képesek vagyunk egy nemzetként mozdulni". 

A külhoni magyarok kiálltak az anyaországért. Nehéz csatában győztünk, közös erővel!"

A választás kapcsán Orbán Viktor hangsúlyozta: az eredmény felhatalmazás arra, hogy egy új korszakot építhessen ki a magyar kormány. Ennek keretén belül az új kormány a miniszterelnök szerint nagy célokat tűzött ki maga elé, amelynek egyik sarkalatos eleme a Kárpát-medence újraépítése, ugyanis véget ért a "száz év magány korszaka a magyaroknak." 

A magyar kormányfő hangsúlyozta: szembe kell nézni azzal, hogy a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él másfél millió magyar. 

Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, és akkor is létezni fog, amikor már az egész Európa behódolt az iszlámnak"

– mondta Orbán Viktor. 

Éppen ezért a magyar kormányfő azt javasolta, hogy a valóság tagadása helyett inkább erőforrásként kellene felfogni a helyzetet.

Tekintsünk Erdélyre erőforrásként, akarjunk erős Székelyföldet, erősödő magyarságot. Ez erőgyarapodást jelent Románia számára is."

A magyar kormányfő szerint az őszinte beszéd és a kölcsönös tisztelet az elsődleges, ami ahhoz kell, hogy a Kárpát-medencét újra lehessen építeni.

Bebizonyítottuk a szomszédainknak, hogy aki együttműködik velünk, az jól jár."

Éppen ezért Orbán Viktor egy ajánlattal fordult Magyarország szomszédaihoz, amelynek keretén belül többek között a különböző városokat össze lehetne kötni autópályákkal, összeköttetést lehetne létesíteni az energiahálózatokban, a védelmi politikában és haderőfejlesztésekben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére