Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: „Vállalhatatlan Niedermüller Péter rasszista nyilatkozata”

888.hu

2020.01.28. 12:30

Közleményt adott ki a Századvég Alapítvány, mely szerint morálisan vállalhatatlannak és rasszistának nevezik Niedermüller Péter nyilatkozatát, amelyben az ellenzéki politikus „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket.

Niedermüller Péter DK-s politikus, erzsébetvárosi polgármester fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakra – és nőkre – tett dehumanizáló kijelentése után a Századvég Alapítvány közleményben reagált, amelyben kiemelte: „Niedermüller Péter ezen megnyilvánulásával vállalhatatlan és egy demokratikus jogállamban elfogadhatatlan nézeteknek adott hangot, ráadásul beszélgetőtársa, Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője helyeslő gesztusa sem elhanyagolható körülmény az idézett rasszista mondatok elhangzásakor.”

A Századvég Alapítvány közleményében elutasítja a faji alapú megkülönböztetést a magyar politikában, szerintük ennek a megközelítésnek a II. világháború óta nincs helye, sem kultúrája a hazai politikai közbeszédben. Az alapítvány különösen szomorúnak tartja a DK-s politikus kijelentésének aktualitását, ugyanis éppen 75 éve, 1945. január 27-én szabadították fel a birkenaui és auschwitzi koncentrációs táborokat.

Az alapítvány tisztázta a rasszizmus fogalmát, mely szerint

rasszista az, aki az emberek külső tulajdonságait oly módon kiemeli, hogy azokhoz még morális, társadalmi vagy politikai különbségeket is hozzárendel; és ily módon a kiemelt tulajdonságaik alapján, például bőrszín vagy más biológiai karakterisztikum szerint önkényes hierarchiát állít fel.

Közleményük szerint vitathatatlan, hogy Niedermüller Péter éppen ezt tette: a politikus ugyanis tudatosan és vállaltan elkötelezte magát egy csoport, a fehér, keresztény, heteroszexuális közösségek negatív diszkriminációja mellett, azok említett, veleszületett genetikai tulajdonságai, adottságai alapján.

Az alapítvány szerint

egy választott politikai tisztségviselőnek – legyen az polgármester, illetve országgyűlési képviselő – minden körülmények között, az Alaptörvény, valamint egyéb szabályozó jellegű jogi és etikai normák szellemében és azok tiszteletével kell eljárnia.

A Századvég külön kiemelte a polgármester morális felelősségvállalásának súlyát, mely szerint komoly felelősséggel tartozik közéleti megnyilvánulásaiért vagy a beszédeiért. Az alapítvány közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy Niedermüllert volt európai parlamenti képviselőként is pluszfelelősség terheli kijelentéséért, ugyanis szem előtt kellett volna tartania az emberi jogok alapelveinek érvényesülését, és „soha nem támaszkodhat érveléseiben faji jellegű, veleszületett biológiai karakterisztikumra utaló megkülönböztetésre”.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Niedermüller nem áll le

Niedermüller nem áll le

Niedermüller a 444-nek adott interjút, ebből szemezgetünk.

Koronavírus: még nincs világjárvány, de fel kell rá készülni

Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos bejelentette, ebben a tanévben nem utaznak Kínába a magyar diákok.

Titkolja a brit kormány, hány migráns hátterű bűnöző molesztált kiskorúakat az országban

Titkolja a brit kormány, hány migráns hátterű bűnöző molesztált kiskorúakat az országban

Az Independent azt szerette volna megtudni, hogy pontosan hány olyan bűnelkövető van, aki 18 év alattiakat molesztált szexuálisan, és milyen arányban vannak az elkövetők között például a mohamedán vallásúak, illetve a pakisztáni származásúak. A kormány korábbi ígéretével ellentétben azonban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a pontos számokat.

Szívükhöz kapnak a libsik: júliustól tíz százalékkal emelkedik a tanárok fizetése

Szívükhöz kapnak a libsik: júliustól tíz százalékkal emelkedik a tanárok fizetése

A jó hírt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelentette be hétfőn.

Ámokfutó hajtott egy farsangi menetbe

Ámokfutó hajtott egy farsangi menetbe

Legalább 15 ember megsérült, amikor hétfőn kora délután egy Mercedes típusú személyautó nagy sebességgel beletrafált egy karneváli menetbe a német Hessen tartományban található Volksmarsen kisvárosban. A sofőrt a rendőrök elfogták, motivációja eddig ismeretlen.

Őrület

Őrület

Politikai menedékjog és pornófelvételek.

Megvan a koronavírus első magyar betege

Megvan a koronavírus első magyar betege

A hírről Menczer Tamás államtitkár tájékoztatta a közvéleményt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére