Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: Félre kell tenni a pártpolitikai vitákat, ez a nemzeti összefogás ideje

888.hu

2020.03.23. 16:13

A Magyar Országgyűlés a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezéshez elengedhetetlen vészhelyzet meghosszabbítására készül. A törvényjavaslat elfogadásához az ellenzéki erők támogatására is szükség van.

A Századvég Alapítvány arra kéri a felelős politikai szereplőket, hogy a járvány okozta súlyos egészségügyi és gazdasági kockázatokra tekintettel tegyék félre a pártpolitikai vitákat, ellentéteket és támogassák a kormány által előterjesztett javaslatot a vészhelyzet meghosszabbítására. 2020 és 2021 nem választási év, bőven lesz idő a politikai érvek és vitapontok kifejtésére a járvány lecsengését követően. Most nemzeti összefogásra van szükség! 2015 szeptemberében korábban nem tapasztalt migrációs nyomással nézett szembe Magyarország, amely számos jogalkotási és direkt kormányzati döntés meghozatalát tette szükségessé. Sokan ugyanakkor megütközve tapasztalhatták, hogy az ellenzék egyedül hagyta a kormányportákat a küzdelemben, ezáltal közvetett módon cserben hagyta saját választóit is. Akkor azzal érvelt a Jobbikkal kiegészült balliberális oppozíció, hogy a bevándorlás egy álprobléma, csupán egy „politikai trükk”.

Ma már tudjuk, hogy az öt évvel ezelőtti európai és hazai történések alapvetően megváltoztatták életünket, és azóta is folyamatosan elszenvedői, illetve teherviselői vagyunk az illegális és irreguláris migrációnak. Az elmúlt hónapokban egy közel száz éve nem tapasztalt drámai szituációval, a koronavírus-járvánnyal kell a magyar embereknek szembenézniük. A migrációs és a járványügyi válsághelyzet között ráadásul az a párhuzam mindenképpen megemlítendő, hogy mindkét esetkör ideiglenes, határozott és speciális rendelkezéseket igényel a végrehajtó hatalom részéről. A korábbi tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy az immár ideológiailag egységes balliberális ellenzéki pártok változatlanul a legalapvetőbb együttműködésre sem hajlandóak, és ahogy 2015-ben, most is hiányozhat a támogatás a Házszabálytól 2. oldal való eltéréshez a nem kormánypárti képviselők részéről. Akkor a négyötöd hiányában nem tudtak rögtön határozni például a déli tranzitzónáról.

A Századvég Alapítvány arra kéri az ellenzéki szereplőket és az őket támogató NGO-kat, hogy a világjárvány idején tegyék félre a kampányszemléletet, ne tekintsenek úgy a vészhelyzetre, mintha az álprobléma, „fideszes trükk” lenne. A Századvég legfrissebb felmérése szerint a magyar társadalom a koronavírus-járvánnyal összefüggésben egységet vár a meghatározó politikai erőktől, még a baloldali választók túlnyomó többsége is nemzeti egységet vár el a járványhelyzetben a pártpolitikai acsarkodások helyett. Tartsa ezt minden politikai szereplő szem előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szexuális zaklatással vádolnak egy holland rappert

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit – jelentette pénteken a holland sajtó.

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Halálkampány rablógyilkossággal fűszerezve

Márki-Zay Péter (MZP) megint rátett egy lapáttal. Mintha azt gondolná, hogy minél durvább állításokkal vádolja a kormányt, annál jobban riadnak meg tőle a jobboldali szavazók, s vándorolnak át a baloldalhoz.

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Jordan Peterson szerint lerombolja az oktatást a woke-ideológia

Dr. Jordan Peterson klinikai szakpszichológus a közelmúltban felfedte, hogy lemondott a Torontói Egyetemen betöltött tisztségéről, a „diverzitás, befogadás és egyenlőség„ elborzasztó ideológiája miatt, amely lerombolja az oktatást és az üzleti életet.

Hírességek lobbiznak gyerekek hormonkezeléséért

Hogy mi van nyugaton, ha megtiltják a gyerekek nemváltását? Mutatjuk!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére