Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Századvég: Európának nemzetekre és keresztény kultúrára van szüksége

Vincze Viktor Attila

2019.05.14. 15:09

A Századvég legfrissebb európai uniós közvélemény-kutatásának az eredményeit bemutató, Európa választ! című konferencián elhangzottak szerint a jelenlegi Európa meghajolt a migráció előtt, feladta a nemzeti érdekeket, a keresztény kultúrát és az önvédelemhez való jogot is. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Brüsszelnek fel kellene hagynia azzal, hogy elmagyarázza nekünk, milyen is az iszlámmal való együttélés, mivel mi, magyarok már soha többé nem hagyjuk, hogy 1541-hez hasonlóan ismét elessen Buda.

Európa választ! címmel 2019 első felében is elkészítette a Századvég Alapítvány az Európai Unió 28 tagországára kiterjedő Project 28 közvélemény-kutatását, mégpedig azzal a céllal, hogy megvizsgálja az európai állampolgárok véleményét az unió jövőjét leginkább érintő kérdésekben.

A konferencia köszöntőjében G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke arra hívta fel a közönség figyelmét, hogy a felmérés alapján Európának most olyan felmentő seregekre van szüksége, mint például ami annak idején Hunyadi Jánost győzelemhez segítette a döntő pillanatban Nándorfehérvárnál.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A Századvég vezetője szerint az önfeladás szélén álló Európa számára a nemzeti és a birodalmi állammodell küzdelme közepette most létkérdés, hogy megérkezzenek a felmentő seregek, mert a jelenlegi Európa meghajolt a migráció előtt, feladta a nemzeti érdekeket, a keresztény kultúrát és az önvédelemhez való jogot is.

A konferencia nyitóbeszédét megtartó Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes pedig arról beszélt, hogy az a politika, amit napjainkban a brüsszeli bürokraták képviselnek a migráció ügyében: inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus.

Inkorrekt, mert amikor az illegális migránsokat „meghívták” Európába, minket elfelejtettek megkérdezni, s most, hogy itt a baj, „szét akarják lőcsölni”, ezt hívják kötelező betelepítési kvótának – mutatott rá. Azt is inkorrektnek tartotta, hogy az Európába érkezők közül azokat, akiknek van szakmája, a nyugati államok megtartanák, míg akiknek nincs, azokat Magyarországra, Lengyelországra,Csehországra, Szlovákiára, Horvátországra, Romániára „lőcsölnék”. A kibocsátó országokkal szemben sem korrekt az eljárás – magyarázta –, hozzátéve: ha mindenki eljön, akkor ki fogja például Szíriát, Irakot újjáépíteni?

Fotó: Kozma Zsuzsi

Törvénytelen a brüsszeli bürokraták viselkedése, hiszen arra biztattak mindenkit, hogy be lehet jönni, át lehet lépni a törvényeken, a határokon. Ezzel szemben Magyarország betartotta mind a dublini, mind a schengeni szerződéseket – rögzítette a kormányfő helyettese, aki abszurdnak nevezte, hogy ezek után minket vádolnak törvénytelenséggel.

Antidemokratikus pedig azért, mert az európai polgárokat nem kérdezték meg arról, akarnak-e kevert népességű bevándorlóországokban élni. Magyarországon a kormány nemzeti konzultációt, népszavazást tartott, és a magyar nép azt válaszolta: nem akar bevándorlóországgá válni.

A KDNP elnöke kiemelte: az életben vannak visszacsinálható „dolgok”, a migráció azonban nem ilyen, az nem hozható helyre. Ha egyszer kevert népességű ország leszünk, akkor a leszármazottaink is ilyen országban fognak majd élni – figyelmeztetett.

Mi nem akarjuk megmondani a nyugati országoknak, kivel éljenek együtt, de az kérésünk, hogy ők se akarják megmondani nekünk

– mondta Semjén Zsolt, aki ugyanakkor megemlítette azt is, hogy Magyarországnak az iszlám terjeszkedésével kapcsolatban nagyon komoly történelmi tapasztalata van, ami azt jelenti, hogy Buda 1541-es elfoglalását követően az ország jelentős részét megszálló iszlám 150 év alatt porig rombolta az országot, a lakosság felét pedig kiirtotta. A miniszterelnök-helyettes szerint Brüsszelnek fel kellene hagynia azzal, hogy elmagyarázza nekünk, milyen is az iszlámmal való együttélés, mivel mi, magyarok már soha többé nem hagyjuk, hogy az 1541-es mintára újra eleshessen Buda.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A KDNP politikusa az előadásában arról is beszélt, józan ésszel nem vitatható, hogy a migráció és különösen az illegális migráció nemcsak a terrorizmus, de a bűnözés kockázatát is radikálisan megemeli.

Ki vállalja ezt a kockázatot? Frans Timmermans annyira jó ember, hogy vállalja annak kockázatát, hogy mi vértanúk legyünk?

– tette fel a kérdést a miniszterelnök-helyettes, kiemelve, hogy az országok vezetőinek elsődleges feladata a saját államuk megvédése, és ezen túlmenően helyben segíteni azokon, akiken a szegénység, háborús állapotok miatt segíteni kell.

Európának a keresztény civilizációra és a nemzetek sokszínűségére, a nemzeti létre kell épülnie. Akik a keresztény civilizációt tagadják meg, Európa lényegét tagadják meg

– tette hozzá Semjén Zsolt.

A konferencián szintén beszédet mondó család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin pedig többek arról beszélt, hogy egy politikus a következő választásra gondol, míg egy államférfi a következő nemzedékre.

Előadásában szembesítette az Európai Unió 1.0 jelenlegi, illetve 2.0, általuk kívánt változatát. Kifejtette: az Európai Unió „1.0 verziójában, ami a liberális jelen”, a tagállamok egyre inkább gyengülnek, érdekeik egyre inkább háttérbe szorulnak, míg a 2.0-s verziót, amelynek megvalósítása mellett érvelt, erősödő nemzetállamok és javuló együttműködés jellemzi.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Az 1.0-s verzióban, azaz jelenleg, olyan bürokraták vezetik az uniót, akik mögött már valódi támogatottság nincs, míg a 2.0-s verzió legitim vezetőket takar. Mostanra egyre távolabb kerültek az unió vezetői a választóktól, és az emberek is érzik ezt a növekvő távolságot. Kitért arra, hogy az 1.0-s verzió liberális véleménydiktatúrát takar, az Európa 2.0 szólás-, vélemény- és sajtószabadságot, hírtoleranciát képvisel. Az 1.0-s verzió azt a hamis képet sugározza, mintha már meghaladta volna az idő a nemzetállami létet, és elérkezett volna valamilyen posztnemzeti állapot. A 2.0-s verzió szerint viszont a nemzetállami identitás érték, amit meg kell és lehet is őrizni.

Nagyon mély szakadékok alakultak ki a régi és az új tagállamok között, és ezek nem csökkennek, hanem nőnek

– mondta az államtitkár, aki szerint ehelyett inkább egy olyan nemzetállamokra épülő Európában kellene élnünk, ahol a regionális érdekek egymás történelmi sajátosságainak a kölcsönös figyelembevétele mellett érvényesülhetnek.

Az államtitkár szólt arról is, hogy jelentős ideológiai törésvonalat lát a multikulturalizmus és a zsidó-keresztény gyökerek, a keresztény kultúra között. A liberális jelenben minden az egyéni érdekekről szól, a magyar kormány által képviselt értékek alapján viszont vannak közösségi érdekek az egyéni szabadságjogon kívül és azok felett is.

Novák Katalin szerint a liberális európai jelen 1.0-s verziójú berendezkedése a véleményterrorral csak a problémák szőnyeg alá söprésére képes, és egy csökkenő súlyú, gyengülő és öregedő Európát eredményez, míg a család- és nemzetalapú, demokratikus magyar modell, a 2.0-s verzió az egy egyre erősebb, fiatalodó Európához vezet.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Az AfD tagjai már tanárok sem lehetnek Németországban

Egyes német iskolákban a tanárok nem lehetnek az AfD tagjai, más párttal kapcsolatban viszont nincs semmilyen tiltás.

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Orbán: a bevándorláspártiak mind ott lesznek az EP-választáson, legyünk ott mi is!

Kétharmad

A miniszterelnök péntek este a Hír TV-nek adott interjút a közelgő EP-választással kapcsolatban.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

A svéd kormány szerint a viking rúnák náci jelképek

Amerika, London, Párizs

Már az ősi írásjelek betiltása is napirendre került.

Robbantás történt Lyon belvárosában

Robbantás történt Lyon belvárosában

Amerika, London, Párizs

Legalább nyolcan megsérültek, köztük egy kislány is.

Brüsszelben az EU választás idejére száműzték az illegális migránsokat a városközpontból

Nem kicsit álszent módon, de az EU választások idejére száműzték a belga hatóságok az unió legfontosabb igazgatásii épületei mellől, a városközpontban levő Brüsszel-Észak központi vasútállomásról az illegális migránsokat. Az állomás május 27-től visszaalakul az illegális bevándorlók szálláshelyévé és a velük zajló emberkereskedelem központi helyszínévé.

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Vezető CDU-s politikusok „európai iszlámot” akarnak

Amerika, London, Párizs

Két német CDU-s vezető politikus, Németország egészségügyi minisztere és Schleswig-Holstein állam miniszterelnöke, Jens Spahn valamint Daniel Günther az EP választási kampány hajrájában azt tartotta fontosnak kampányüzenetként megfogalmazni, hogy az európai kontinens értékeinek a megőrzése érdekében egy olyan „európai iszlám” irányzatra van szükség az EU-ban, amely képes problémamentesen illeszkedni az európai hagyományokhoz.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére