Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: egyre kevesebben számítanak Márki-Zay Péter választási győzelmére

888.hu

2022.02.04. 12:30

Jelenleg tízből hét magyar úgy gondolja, hogy Márki-Zay Péter nem tudja legyőzni Orbán Viktort a tavaszi országgyűlési választásokon – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésének összefoglalójából.

 

A felmérésben azt vizsgálták, hogy a politikai szempontból aktív magyarok bizonyos – a közéleti tevékenység szempontjából meghatározó – tulajdonságok mentén mit gondolnak Márki-Zay Péterről, kitérve a baloldali kormányfőjelölt egyes kijelentéseinek lakossági megítélésére is – írták.

A Századvég közölte: a kutatás alapján leszögezhető, hogy a magyarok többsége negatívan vélekedik Márki-Zay Péter politikai jelentőséggel bíró személyes kvalitásairól.

Hozzátették,

a megkérdezettek 53 százaléka úgy látja, a balliberális miniszterelnök-jelöltről nem mondható el, hogy erős és határozott lenne, míg 56 százalékuk a politikus keresztény, konzervatív elkötelezettségét kérdőjelezi meg.

A válaszadók 59 százaléka szerint Márki-Zay nem a magyar embereket helyezi az első helyre, ellenkező véleményt 37 százalék fogalmazott meg.

A hódmezővásárhelyi polgármester iránti lakossági bizalmatlanságot mutatja, hogy a magyarok 62 százaléka nem tartja őt egyenes, őszinte politikusnak, továbbá mindössze 30 százalékuk gondolja úgy, hogy „egy közülünk”, aki a hétköznapi emberek érdekeit képviseli – olvasható a felmérés összefoglalójában.

A kutatás szerint a megkérdezettek 70 százaléka úgy véli, hogy Márki-Zay Péter nem tudja legyőzni a regnáló kormányfőt, ugyanakkor 25 százalékuk a baloldali jelölt győzelmére számít a soron következő országgyűlési választásokon.

Látható tehát, hogy a hódmezővásárhelyi politikus előválasztási győzelmét követő baloldali optimizmus alábbhagyott, melynek hátterében feltehetően az áll, hogy Márki-Zay Péter több kijelentése sem egyeztethető össze a magyar választók értékrendjével

– jegyezték meg.

Kiemelték: ezt támasztja alá az, hogy a válaszadók 72 százaléka nem ért egyet a baloldali erők miniszterelnök-jelöltjének azon állításával, hogy jobb, ha üzleti alapon működik az egészségügy, valamint 74 százalékuk ellenzi a politikus felvetését a kórházak és rendelőintézetek magánosításáról.

Ezen felül a megkérdezettek 72 százaléka kifogásolja, hogy Márki-Zay Péter a „fogyatékos” kifejezést negatív értelemben használta egy politikai nyilatkozatában, míg 71 százalékuk nem ért egyet azzal, hogy a hódmezővásárhelyi városvezető „trágyával etetett gombáknak” nevezte a rezsicsökkentési program támogatóit – olvasható az összefoglalóban.

A Századvég megjegyezte: további érdekesség, hogy Márki-Zay Péter egészségpolitikai programírója, Lantos Gabriella 2017-ben arról beszélt egy interjúban, hogy egészségügyi alapdíjat kellene bevezetni, amelyet a nyugdíjasokkal is megfizettetne. A felmérés rámutat arra, hogy a magyarok 73 százaléka elveti a Márki-Zay tanácsadója által javasolt új közteher bevezetését, az elképzelés megvalósítását csupán a válaszadók 19 százaléka támogatná – írták.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére