Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: az ellenzéki fõpolgármester-elõválasztás látszatverseny

Pörge Béla

2019.02.04. 10:41

Erdõs Gergely szerint az elõválasztás célja a média figyelmének megszerzése.

Erdős Gergely az M1 csatornán hétfőn azt mondta, az első forduló indulói, az MSZP-s Horváth Csaba és Karácsony Gergely, a Párbeszéd jelöltje egyetért abban, hogy programjaik 90 százalékban azonosak, így nem meglepő, hogy a kampányukban nem ütköztek valódi érdekek, koncepciók, inkább csak szimpla hatalmi harc zajlott.

A szakértő úgy véli, hogy az előválasztás koncepciója a kezdetektől fogva "több sebből vérzik". Megjegyezte: sokat elmond a baloldali pártok állapotáról, hogy Puzsér Róbert, "egy celeb kénye-kedve alapján alakították az előválasztások forgatókönyvét". Kérdéses, hogy miért volt szükség politikai tényezőként tekinteni Puzsér Róbertre, hiszen ezek a pártok folyamatosan hangoztatják, hogy támogatottságuk Budapesten a legnagyobb – fűzte hozzá Erdős Gergely.

Az ellenzéki előválasztás első fordulóját Karácsony Gergely nyerte, aki a nyári második fordulóban az LMP által támogatott Puzsér Róberttel és Sermer Ádámmal, a Magyar Liberális Párt jelöltjével versenyezhet majd.

Tarlós Istvánt ezzel kapcsolatban megkérdezte az MTI. A főpolgármester egy szerény érdeklődésű "házi mérkőzésnek" nevezte az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom fővárosi előválasztásának vasárnap zárult első fordulóját.

Az történt, hogy lejátszottak az MSZP-ben és két kis pártban egy házi mérkőzést. A nézőszám a számokat tekintve szerény volt, a budapesti választók 2,4 százaléka járult az urnákhoz. Annyi biztos, hogy Horváth Csaba kiesett"

– mondta Tarlós.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére