Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: Az államoknak meg kell védeniük az egyének szabadságát

Zelenka Dóra

2019.04.09. 09:38

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke a Hír TV Magyarország élõben címû mûsorában elmondta: a szabadság ideája ezeréves gondolat, és reméli, erõsebbnek bizonyul, mint a 15 éves Facebook.

Az idén 15 éves Facebook ma már komoly gátja a szólásszabadságnak – állítja a Századvég Alapítvány, amely a büntetőjog erejével csapna oda a közösségi portál cenzorainak. A Századvég kutatói szerint a Facebook egyre kiszámíthatatlanabb moderálási szabályai miatt sok felhasználó nem meri közzétenni véleményét, mert fél, hogy kizárják a fórumról. A Századvég szerint nem lenne probléma a techóriással, ha nem egy semleges platformként hivatkoznánk rá, hanem egy politikai tartalmakért is felelős felületre.

G. Fodor Gábor a Hír TV műsorában elmondta, az egyik legnagyobb probléma a közösségi portállal, hogy

nem tudjuk, csak sejthetjük, hogy milyen elvek alapján, milyen értékek mentén és kik döntenek arról, hogy az én véleményem közéleti kérdésekről megjelenhet-e ebben a közösségi virtuális térben."

A Facebook 15 év alatt 2,3 milliárd felhasználóhoz jutott el.

A Századvég Alapítvány elnöke, a 888.hu főszerkesztője elmondta: az a probléma, hogy míg a magyar Alaptörvény világosan szabályozza, hogyan rendelkezhetek a szólás- és véleményszabadságommal és a vonatkozó törvények is biztosítanak egyfajta következetességet, a Facebook gyakorlata nélkülözi ezt.

Valakik, valamilyen elvek alapján, valamilyen célok érdekében döntenek és alapvetően nincsen a kezemben vétó, nem tudok kihez fordulni, el kell viselnem azt az igazságtalanságot, amit az önkényes cenzorok tesznek” 

– hívta fel a figyelmet G. Fodor Gábor, majd hozzátette: az államoknak meg kell védeniük az egyének szabadságát. 

Facebook: akik eretnekek, azoktól elveszik a hozzáférést

2019. április 8. 11:30 Beszámoló a Századvég Alapítvány konferenciájának kerekasztal-beszélgetéséről, melynek résztvevői Ambrózy Áron, a PestiSrácok.hu újságírója, Béky Zoltán médiajogász, Megadja Gábor, a Századvég Alapítvány vezető kutatója, a 888.hu publicistája és Pozsonyi Ádám író, képzőművész, a 888.hu publicistája voltak. - hangzott el az első kérdés a Századvég Alapítvány hétfői konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére