Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Századvég: aggályos a Magyar Helsinki Bizottság működése

MTI

2020.01.31. 15:00

A 2018-ban külföldről félmilliárd forintnyi „adományt” kapó szervezet legnagyobb támogatói között ott van az Open Society és az Európai Bizottság.

A Századvég pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az alapítvány elkötelezett a nemzeti szuverenitás, a jogbiztonság és az átláthatóság mellett, ezért „NGO-radar” néven, monitoringrendszerben folyamatosan elemzi az említett szervezetek magyarországi működését.

Felidézték:

korábbi elemzésük rávilágított, hogy a Magyar Helsinki Bizottság 2018-ban mintegy félmilliárd forint támogatást kapott különböző külföldi szervezetektől.

Az MHB-t nem csak a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok finanszírozzák, megbízói között megtalálható például az Európai Bizottság is – írták. Utóbbi több tízmillió forinttal támogatott egyebek mellett olyan programokat, mint „a gyanúsítottak és vádlottak jogainak erősítése” vagy „hozzáférés a jogi segítséghez és a rehabilitáláshoz menedékkérőknek” – tették hozzá.

A Holland Királyság Nagykövetsége pedig a támogatás ellentételezéseként kutatást rendelt meg az MHB-tól a magyar bíróságok függetlenségéről, az ENSZ pedig azzal bízta meg a „Soros-szervezetet”, hogy a menedékkérők jogvédelemhez való hozzáférésének megfelelőségét vizsgálja – közölték.

A Századvég kommünikéjében megállapította, hogy „figyelembe véve a Magyar Helsinki Bizottság szövevényes finanszírozási hátterét és minimális társadalmi beágyazottságát, valamint azt a körülményt, hogy az NGO-k elsősorban külföldi finanszírozóik iránt tartoznak elszámolással, tevékenységük aggályosnak tekinthető a magyar jogbiztonság és a nemzeti szuverenitás megőrzése szempontjából”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére