Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szanyi szerint feketén kapnak fizetéskiegészítést az MSZP vezetői

Fodor-Horváth Zsófia

2020.01.08. 15:38

Szanyi Tibor úgy véli, hogy titkos pénzügyi megállapodások szövik át az MSZP-t.

Az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van – mondja Szanyi Tibor az Azonnalinak adott interjúban. A hétfőn a szocialista pártból kilépett politikus szerint az MSZP-elnökség egyes tagjai és a pártelnök között „teljesen obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van”, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít neki valamilyen fizetést, nem tudni, honnan.

Szanyi elmondta, hogy a pártelnökség különböző tagjainak több mint kétharmada több pénzt kap, mint más elnökségi tagok.

Arra a kérdésre, hogy mit adtak cserébe, azt válaszolta:

Mit tudom én?

Szanyi elmondása szerint a szavazati arányokon is látványosan megmutatkozott ez az elnökségi gyakorlat. Szerinte ezzel indokolható az is, hogy második lett az EP-listán, és nem az első.

Lassan már naponta kilép egy meghatározó politikus az MSZP-ből, a párt szétaprózódott, miközben annak támogatottsága soha nem látott mélypontra zuhant. A sorozatos kilépések és szétesés mögött nem más áll, mint Gyurcsány Ferenc erősödő és megosztó alakja. Amíg sokan a DK-ba lépnek át, addig mások – éppen annak növekvő befolyása miatt – tőle független, alternatív politikai formációkat keresnek. Gyurcsány a napokban a közös listaállítást is szorgalmazta, Deák Dániel, a XXI. Század Intézet elemzője szerint pedig egy általa vezetett ellenzékkel akar nekifutni a következő országgyűlési választásnak. Gyurcsány Ferenc célja az MSZP végleges eltüntetése, és jól láthatóan az MSZP-vezérkar nem is akar ennek ellenállni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére