Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szanyi "kapitány" felszabdalná a magyar határkerítést

Vincze Viktor Attila

2017.09.18. 19:28

Az MSZP "ikonikus" brüsszeli EP-képviselõje, Szanyi Tibor szerint már olyan jó az Európai Unió határvédelme, hogy nincs is szükség a magyar határkerítésre. De nem bontaná le teljesen, csak felszabdalná, hogy szabadon átjárhassanak rajta a "vadak".

Szanyi "kapitány" az Inforádió Aréna című műsorában osztotta meg a migrációs helyzetre  vonatkozó magvas gondolatait. 

A szoci politikus némiképp kesze-kusza, és önmagában is ellentmondásos véleménye szerint senki sem számított 2015-ben arra, hogy több százezer migráns érkezik majd Görögország felől az EU-ba. Ugyanakkor Szanyi szerint nem igaz, hogy Orbán Viktor fedezte fel elsőként a migráció által Európára jelentett veszélyt, mert Merkel is régóta azt mondja, amit a magyar miniszterelnök, hogy elsősorban a származási országokban kellene kezelni a népvándorlást kiváltó okokat az illegális bevándorlás megfékezésére.

Szanyi szelektív memóriája szerint Magyarországon kívül az EU összes többi tagállama a migráció támogatása mellett áll ki. Sőt, a szocialista képviselő szerint ez olyannyira így van, hogy a portugál miniszterelnök egész egyszerűen "kézen állva könyörög" azért, hogy minél több migráns érkezhessen az országába, mert Portugáliának a demográfiai és munkaerő problémái kezelésére kifejezetten szüksége van a bevándorlókra. Szanyi megemlítette azt is, hogy ismeretei szerint Luxemburg pedig több tízezer bevándorló érkezésére vágyik. 

Arra a kérdésre, hogy Magyarországnak miért kell elfogadnia a migránsok kényszerbetelepítését célzó kvótarendszert, a brüsszeli szoci politikus úgy felelt: azért, mert a többi állam ezt akarja

A Brüsszelbe exportált MSZP-politikus szerint egyébként hamarosan a magyar lakosság is elfogadja majd a migránsok befogadásának gondolatát.

Szanyi ezután elkerülte a válaszadást arra a kérdésre, hogy ha ilyen nyilvánvalóan pozitív dolog és ilyen nagy az elfogadottsága a migránsok kötelező befogadásáról szóló gondolatnak, akkor miért nem vállalja fel ezt a véleményt a szocilista párt Magyarországon. (Hiller István a szocik jelenlegi miniszterjelöltje nyilatkozta korábban: nem tud jobb megoldást a határkerítésnél a migrációra adandó válaszként.)

Nem sokkal később viszont azt mondta Szanyi, hogy személy szerint úgy véli, hogy mivel a Frontex mostanra már egész Európában nagyon megerősödött és ma már tökéletesek a migrációt kezelő mechanizmusok is az unióban, úgyhogy ezért már nincs is szükség a magyar határkerítésre.

Szanyi kapitány a műsorban elmondta, hogy ő bizony sajnálja a sok pénzt, amit Magyarország a határvédelemre, a határkerítésre eddig elköltött, úgyhogy ezért nem bontaná le az egészet, hanem felszabdalná a szerinte felesleges és röhejes határkerítést, hogy szabadon járhassanak át a határon a vadállatok.

Szépen megszabdalnám, átjárhatóvá tenném, hogy szabadon járhasson át rajta a vadállomány, az őzek, meg a földikutyák."

– mondta Szanyi "kapitány", az MSZP EP-képviselője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére