Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szánthó Miklós: Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz

888.hu

2022.10.01. 14:20

Kemény bírálatot kaptak a szankciók pártján állók.

 

Ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel.”
– ezt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója mondta csütörtökön, az olasz fővárosban, Rómában megrendezett Italian Conservatism – „Európa, Identitás, Szabadság” című konferencián.
Szánthó szerint a múltat szándékosan eltörölni és meghaladni igyekvő európai elit politikai amnéziában szenved, elvesztette a nagyon is velünk élő történelmi konfliktusok kezeléséhez szükséges képességet és tudást.
Ennek vagyunk szemtanúi az orosz agresszió szülte ukrajnai háború kapcsán is. Az energetikailag függőbeteg EU szankciókat vet ki a világ egyik legnagyobb energiaexportőrére, Oroszországra. Én úgy tudom, hogy szankciókat úgy szokás kivetni, hogy az jobban fájjon annak, akire kivetik, mint aki kiveti. De most láthatóan nem ez a helyzet.”
– hangsúlyozta a Központ főigazgatója, majd hozzátette:
„Az agresszor Oroszországot nem sikerült térdre kényszeríteni, a béke egyre távolabb kerül, Európában viszont az elhibázott szankciók miatt egyre emelkedő energiaárak inflációs spirálhoz, azon keresztül gazdasági válsághoz vezetnek. Brüsszel a szankciós politikával így lényegében behozta a háború gazdasági hatásait az unióba.”
Szánthó szerint „ma Brüsszel úgy viselkedik, mint egy infantilis kamasz – hiába figyelmezteti az ember, hogy baj lesz a végén, tovább játszik a tűzzel”
– érzékeltette a közönséggel a helyzetet az Alapjogokért Központ vezetője.
Az olasz jobboldal seregszemléjén – melyet a Naziona Futura és a Fondaczione Tattarella think-tankek és a The European Conservative című folyóirat szervezett – a Központ főigazgatója gratulált a múlt vasárnapi győzelemhez és utalt a győztes koalíciót már most érő brüsszeli fenyegetésekre: miközben folyamatosan demokráciáról beszélnek, egyes választások eredményét igyekeznek nem figyelembe venni, ha nekik nem tetsző eredmény születik.
„Ezek szerint Brüsszel már olyan sok demokráciát exportált, hogy ott nem sok maradt belőle.”
Az EU – vélte Szánthó – így egyszerre helyezi „intézményi és ideológiai nyomás alá a tagállamokat, melynek eredményeként a döntéshozatalt kiszervezik uniós szintre és melynek végső célja az Európai Egyesült Államok létrehozása. A főigazgató szerint az a jobboldal feladata a jelenlegi helyzetben ezért az, hogy egyszerre szolgálja a többséget és az igazságot”.
Majd kiemelte, „az olasz, a magyar vagy a lengyel jobboldal összeszerveződése a maguk országaiban azt mutatja, hogy a konzervatívok képesek egyszerre erősek is lenni és az igazságot is képviselni. Az előttünk álló közös feladat pedig az, hogy ezt az összeszerveződést elérjük nemzetközi szinten is, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását”.
Hozzátette: az Isten, haza, család értékközösségét olyan globális támadások érik, melyeket a jobboldal sehol sem tud kikerülni, ezért „józan ésszel, realista pragmatizmussal, de bátran és őszintén fel kell vennünk a harcot a nyílt társadalom hálózatával” – fogalmazott. Mindebben Szánthó Miklós szerint a magyar jobboldal az elmúlt 12 évben példát mutatott, többek között abban, hogy „nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani”.
„De a harc sikeres megvívásához nemcsak igazság és erő, hanem társak is kellenek. Ezért most Olaszországra vetjük vigyázó szemünket.”
– mondta a római konferencia közönségének – írja az Alapjogokért Központ a közösségi médiában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Hamisak a magyar vétóról szóló hírek

„Hamisak azok a hírek, amelyek szerint Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi segítséget” – írta a Twitteren Orbán Viktor miniszterelnök.

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Portugália – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Portugália – Svájc.

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

Orbán Viktor: EU-Nyugat-Balkán csúcs

„Ha jól csináljuk, a Balkán lesz az olcsó energia kapuja Európa számára” – fogalmazott a miniszterelnök.

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról ma nem volt szavazás

Nem volt ma szavazás Ukrajna 18 milliárd eurós támogatásáról, így a magyar helyreállítási tervről sem lehetett szavazás.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére