Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szakértõk szerint a Jobbik, a CEU és a migránsok jelentenek veszélyt a magyar zsidókra

888.hu

2017.11.30. 19:28

Soros veszélyes terve a zsidókra nézve is káros.

A Tett és Védelem zsidó jogvédelmi alapítvány rendezvényén felszólalók sorra ekézték a Jobbikot, a baloldal kedvenceit, a migránsokat, de a TEV titkárától még a CEU is megkapta a magáét.

Nyitóbeszédében Köves Slomó rabbi arról beszélt, hogy a zsidókat régen „a párt” és „a progresszív értelmiség” védte, de ez a baloldal már nem védi meg őket „a fundamentalista véres muszlim antiszemitizmus”, és a „posztmodern Izrael-ellenesség” ellen. Példaként említette Jeremy Corbyn brit baloldali politikus antiszemitizmusát, a brüsszeli zsidóellenes merényletet és az Izrael-ellenes bojkott mozgalmát (BDS). A rabbi szerint a Jobbiknak náciszerű ideológiája, „intézményesített rasszista szubkultúrája” van.

Mikola István hangsúlyozta: Magyarország a migrációs válság idején is biztonságos hely maradt, és biztonságos otthona a zsidó közösségnek is. Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára hangsúlyozta: Európa ma gazdag, de gyenge, ráadásul képtelen felismerni gyengeségét és fellépni ellene. Számos nyugat-európai ország ahelyett, hogy a keresztény-zsidó értékekre támaszkodva megerősítené identitását, eldobni készül mindazt az értéket, amelynek évszázadokon keresztül ellenálló képességét köszönhette.

Kiemelte: a jelenséggel párhuzamosan erősödik az antiszemitizmus, különösen rossz a helyzet az Amerikai Egyesült Államokban és a nyugat-európai nagyvárosokban.

A CEU és a Jobbik egy kipa alatt

Eli Chazan, az izraeli kormánypárt külügyi vezetője szerint falakat kell építeni, hogy megállítsuk a „behatolókat”. A második lépés, hogy kirakjuk őket az országból. Mint mondta, „ez Benjamin Netanjahu víziója is”. Chazan szintúgy antiszemitának nevezte Jeremy Corbynt, és kiemelte, hogy a Jobbik és a hazai baloldal lehetséges szövetsége „veszélyt jelent a zsidókra és Magyarországra”. Arra biztatott, hogy „küzdjenek” a magyarok egy ilyen forgatókönyv ellen.

Szalai Kálmán, a TEV titkára kiemelte, hogy Magyarországon nincsen jelen a veszélyes BDS, azaz az Izrael-ellenes mozgalom, „egyedül a CEU-n” voltak kezdeményezések erre.

Mindez kínos lehetett a következő felszólaló, Kovács András CEU-oktató számára, aki viszont elmondta, hogy az antiszemitizmus felívelése Magyarországon elsősorban a Jobbik megjelenéséhez köthető. Ugyanerről beszélt Róna Péter, a TEV vezető elemzője. Hann Endre, a Medián ügyvezető igazgatója arról is beszélt, hogy bár a Jobbik 2013 óta cuki arcát mutatja, ez a felmérésekben nem mutatkozik: vagyis a Jobbik hívei 2016-ban is ugyanannyira voltak antiszemiták, mint az arculatváltás előtt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére