Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Stumpf István: Orbán Viktor az embereket szereti, nem az intézményeket

888.hu

2021.05.05. 18:00

16 év ellenzékben és 15 év kormányon, mellyel megelőzte Tisza Istvánt, ezzel pedig Orbán Viktor a leghosszabb ideig miniszterelnöki pozíciót betöltő magyar politikus – jelentette ki a volt kancelláriaminiszter és alkotmánybíró a XXI. Század Intézet online könyvbemutatóján.

Stumpf István kiemelte, hogy habár a magyar miniszterelnökről már sok könyv íródott, Az Orbán-szabály című könyv egyértelműen különlegesnek tart, mert a szerző az Orbán-csapat tagjaként belülről írt meg olyan dolgokat, amelyek szerinte ebben a formában – pontosan idézve a miniszterelnök gondolatait – sehol nem található meg.

Ezekben egyértelműen kitűnik az a filozófia, amit a kormányfő képvisel, különösen 2010 után.

Az egyetemi modellváltásért felelős kormánybiztos megjegyezte, a könyvnek a legfontosabb mondanivaló az elmúlt 10 évnek az összefoglalása. Számos olyan elemzés megtalálható benne, amikből az derül ki, hogy Orbán Viktor miért tartotta fontosnak, hogy mindig csapatban dolgozzon, és miért támaszkodott mindig olyan erősen annyira a körülötte levő csapat intellektualitás jelére, hogyan próbálta megőrizni azt a „felcsúti-plebejus mentalitást”, amelyet éppen a szocializációjával lehet magyarázni, hogy

a józan ész tisztelete a politikában talán a legfontosabb törvény vagy szabály.”

 

Úgy látja, hogy a szakkollégiumi évek az egész Fidesz-generáció szocializációjában fontos szerepet játszottak. Meg van arról győződve, hogy amikor a rendszerváltás hajnalán három nagy politikai nemzedék küzdött egymással a hatalomért, melynek az egyik legmarkánsabb politikusa az Orbán Viktor volt.

Orbán Viktorról mindig azt szokták mondani, hogy azon politikusok közé tartozik, aki „nem engedi, hogy a bürokratikus tevékenység fölzabálja a kormányzást”.

Két nyelvet kell beszélniük a politikusoknak: a célok és az emberek nyelvét. Ebben nincs versenytársa a politikai életben a miniszterelnöknek.

Elmondta, hogy a könyvben rengeteg visszakövethető, pontos idézetet tartalmaz, melyek segítségével ha valaki végigolvassa az ellenzék, akár meg is érthetné az Orbán rejtélyt is.

Felidézte, hogy a kormányfő már 30 éve van a politikában: 16 év ellenzékben és 15 év kormányon, mellyel megelőzte Tisza Istvánt, ezzel pedig

a leghosszabb ideig miniszterelnöki pozíciót betöltő magyar politikus”

 

Felismerte, hogy Magyarország hogyan tudja kihasználni a mozgásterét.

A kormánybiztos elmondta, hogy a magyar miniszterelnöknek van egy világos iránytűje:

a nemzeti szuverenitás védelme.

Államfelfogása pedig, hogy jobban szereti az embereket, mint az intézményeket. Ugyanis az utóbbit bürokratikusnak tart, hiszen nincs benne személyes kapcsolat, és felelősségük sincs.

Úgy véli, hogy

a kormányfő azok kevés politikusok egyike, aki markánsan világossá tette, hogy a keresztény kultúra érdekében mindent meg fog tenni.

Az értékekhez pedig ragaszkodni kell, különben nem lesz többé Európa.

Végezetül megjegyezte, hogy abban bízik, hogy akik a könyvet elolvassák, azok közelebb kerülnek ennek a kormányzásnak a mélyebb értelméhez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több pénzből, kevesebb fejlesztéssel épül a Blaha, hála Karácsonynak

Több pénzből, kevesebb fejlesztéssel épül a Blaha, hála Karácsonynak

A terveket Karácsony Gergely és csapata készen vette át Tarlós Istvántól, és még a források is megvoltak a felújításokra. Most azonban kiderült, hogy addig variáltak és halogattak, míg csak jelentős többletköltségekkel indulhat meg a tér felújítása.

Kukorelly nem várja, hogy normális legyen a Fidesz

Kukorelly nem várja, hogy normális legyen a Fidesz

Az esti német–magyar meccs előtt Kukorelly Endre íróról jutott eszembe a mondás: alamuszi macska nagyot ugrik.

Orbán Viktor közleményben reagált Ursula von der Leyen üzenetére

Orbán Viktor közleményben reagált Ursula von der Leyen üzenetére

Az Európai Bizottság elnöke a pedofilellenes törvényt szégyenletesnek nevezte brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Újra vannak virágok a Clark Ádám téren!

Újra vannak virágok a Clark Ádám téren!

Szerda reggel újra virágba borult a Clark Ádám téren lebetonozott virágágyás helye. No ez persze nem Karácsony Gergelyen múlt....

Az LMBTQ-lobbi célkeresztjébe került Szijjártó Péter

Amikor az érvek elfogynak, jönnek a szivárványok.

Orbán Viktor: Ma az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait

Orbán Viktor: Ma az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait

A gyermekek felvilágosítása mindenképp a szülőre tartozik, a pedofília elleni küzdelem viszont az állam feladata – mondta a miniszterelnök szerdán a DPA német hírügynökségnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére