Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Spanyol politikus: Orbán Viktor az új Európa vezetõjének tekinthetõ

Pörge Béla

2018.10.17. 18:58

Santiago Abascal, a spanyol VOX nevû párt vezetõje hosszabb interjút adott a Magyar Hírlapnak.

Santiago Abascal a spanyol Néppártban, a PP-ben kezdett politizálni, ahol korábban édesapja is tag volt. Az Abascal család Baszkföldről, Bilbaóból származik, és amikor Santiago elkezdett politikával foglalkozni, az ETA baszk terrorszervezet miatt még rendőri védelemre szorult. Akkoriban Baszkföldön a PP-t támogatni életveszélyes volt. Ilyen környezetből indult, mára pedig a VOX nevű jobboldali, bevándorlásellenes párt vezetője. Abascallal Sevillában készített interjút a Magyar Hírlap.

Arra a felvetésre, hogy a magyarok többsége nem különösebben foglalkozik a spanyol politikával, így a VOX-ot is kevesen ismerik, Abascal elmondta, miket üzenne a magyaroknak:

mindenekelőtt hangsúlyoznám, hogy a magyar kormányhoz és a magyarok többségéhez hasonlóan a spanyolok jelentős része, és különösen a VOX úgy véli, hogy az Európai Unió legfontosabb alkotórészei a nemzetek. Európa nem egy nemzet, hanem nemzetállamok uniója"

– kezdte, majd hozzátette, hogy pártja szerint Spanyolország egy keresztény gyökerekből táplálkozó nemzetállam, amely kiemelkedően fontos szerepet játszott az európai történelemben.

A politikus szerint pártja legfontosabb feladata Spanyolország egységének védelme, mint fogalmazott "nemzeti integritásunk nem képezheti szavazás tárgyát". Ezzel a katalán népszavazásra utalt, amit egyben államcsínykísérletnek is nevezett.

A második legfontosabb pontnak a bevándorlás megállítását nevezte.

A határok ugyanazt a szerepet töltik be, mint egy ház falai: biztosítják jólétünket, identitásunkat és szabadságunkat. Úgy véljük továbbá, hogy nyugati, hispán és keresztény kultúránk nem egyeztethető össze az iszlám világ értékrendjével, és nem lehetséges, hogy ez a két civilizáció békében éljen egymás mellett. A multikulturális saláta elkerülhetetlenül konfliktusok melegágya, elég, ha az Európa-szerte megtalálható olyan érzékeny városnegyedekre gondolunk, mint a brüsszeli Molenbeek"

– mondta erről.

Abascal véleménye szerint Spanyolországban nem élnek etnikai kisebbségek, csak olyanok, akik egy regionális nyelvet is használnak a spanyol mellett. A nemzeti alapon szervezett autonómiának pedig szerinte rasszista töltete is van. Az erre felmerülő kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a határon túli magyarok helyzetét nem lehet összehasonlítani a katalánok helyzetével. Mint fogalmazott, pártja nem szólna bele ebbe a kérdésbe, nem hátráltatnák Székelyföld autonómiáját.

A pártvezér kiemelte, hogy a nemzetek Európájában hisz, az ország együttműködését tartja az európai összefogás alapjának.

Éppen ezért szimpatizálunk Orbán Viktor álláspontjával, aki egyre inkább az új Európa vezetőjeként tekinthető. Mi hiszünk Európában, úgy véljük azonban, hogy a brüsszeli globalista bürokraták a nemzeti szuverenitás korlátozása, a multikulturalizmus erőltetése és a korlátlan bevándorlás támogatása révén komoly károkat okoznak a kontinens népeinek"

– jelentette ki Santiago Abascal.

Szóba került a spanyol és a magyar kerítés is, illetve az a furcsaság, hogy míg a magyar kerítés megállítja a migránsokat, addig a spanyol kevésbé. Abascal szerint a fő probléma az, hogy a spanyol határzárat nem védik, nincsenek ott katonák. Hozzátette:

világos üzenetet kell küldenünk: aki jogellenesen lép be az országba, sohasem válhat legális bevándorlóvá. Így egyszer s mindenkorra véget vetnénk a hívóhatásnak, melynek fő felelősei Merkel, Pedro Sánchez és Soros."

Soros Györgyről Abascal elmondta, hogy szerinte a magyar származású spekuláns mindenhatónak képzeli magát és ezért bele akar szólni az európai országok politikájába. Éppen ezért a magyar modellhez hasonlóan a spanyol politikus is megfékezné a külföldről finanszírozott "civil" szervezeteket.

A teljes interjú ITT olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Észak-Korea győzelmet hirdetett a Covid felett

Kim Dzsong Un eltörölte a járvány miatti korlátozásokat.

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal lett ezüstérmes

Milák Kristóf országos csúccsal ezüstérmet nyert 100 méter gyorson szombaton a római úszó Európa-bajnokságon. A számot a román David Popovici világcsúccsal nyerte.

Határozott, migrációellenes üzenettel robbantotta be kampányát a Salvini vezette Liga

Olaszország jelképes helyszínein indította el választási kampányát a Matteo Salvini vezette jobboldali Liga, mely Lampedusán megvilágította a migránsok érkezési helyszíneként ismert kikötőt, Milánóban a közbiztonságilag veszélyes központi pályaudvart, Rómában pedig az adóhivatal és a nyugdíjintézet székházát péntek este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére