Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-titkok: Újabb magyar bevándorláspárti hírportál bukott le

Sümeghi Lóránt

2016.08.31. 12:31

Feldolgozzuk a Soros-aktákat.

Két héttel ezelőtt immár tényszerűen is bebizonyosodott, hogy nemcsak a 444.hu, hanem az Index.hu felületén futó EUrológus blog is tetemes összegeket fogadott el a Soros György által létrehozott Open Society Foundation (Nyílt Társadalomért) alapítványától.

Azonban listánk itt nem ért véget: lebukott a Ténytár.hu is.

A Magyar Szocialista Párthoz is köthető Ténytár.hu nevű elemző- és hírportál ugyanis annak a Prospect Műhely Alapítvány kezében van, amely csak a 2014-es évben legalább 13 millió forintot kapott a Soros-féle Open Society alapítványtól.

"A kerítés nem csak értelmetlen, drága is" - Ténytár.hu

Mint ismert, a magát az "Orbán-kormány egyszemélyes ellenzékének" aposztrofáló Soros György, a közvetlen alapítványi tevékenysége révén masszív kormányellenes és bevándorláspárti civilszervezeteket, politikai elemző központokat és hírportálokat látott el külföldi pénzzel. A titkos pénzügyi támogatások egy része azonban kiszivárgott, melynek keretében kiderült, hogy csak a 2014-es évben Sorostól

  • a 444.hu 11 millió forintot fogadott el,
  • az EUrológus Online (Index.hu) 7,7 millió forintot,
  • a Magyar Helsinki Bizottság (TASZ, Eötvös Károly Intézet) 10 millió forintot,
  • a Transparency International Magyarország mintegy 26 millió forintot,
  • a Political Capital Intézet összesen 21 millió forintot,
  • a Media Diversity Institute 10 millió forintot,
  • a Prospect Műhely Alapítvány 13 millió forintot,
  • az X Kommunikációs Központ 40 millió forintot,
  • és a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest pedig 5 millió forintot vágott zsebre.

Továbbá a kiszivárgott dokumentumok között az is kiderült, hogy mintegy 8 millió dollárt (2,2 milliárd forintot) pumpált Soros Európa-szerte azokba a szervezetekbe, amelyek a migrációs hullámot nemcsak politikailag támogatják, hanem fizikailag elő is segítik. Mi több, ezek az illegális bevándorlást aktívan segítő szereplők olyan megbízásokat is kaptak, melyekből kiderül,

mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az országok közötti határok leépítését szorgalmazzák."

A Ténytár.hu és a migránsok kvóta alapú szétosztásának támogatása

A hírportál politikai tevékenysége tökéletesen illeszkedik a Soros-féle világnézetekhez. A migrációhullámmal foglalkozó egyik írásukban kifejtik, hogy Orbán Viktor igazából csak heccelni akarja a magyarokat az illegális határátlépők felemlegetésével. Továbbá a szokásos liberális mantrát is beleszövik "független" és "objektív" elemzésükbe, miszerint a bevándorlók csak tranzit országként tekintenek ránk, emiatt aggodalomra semmi ok.

Azonban a meglehetősen ironikus Ténytár.hu elnevezésű portál egyik bekezdését, még a legnaivabb olvasók sem tudnák érdemben félremagyarázni. A szó szerinti, cikkbe ágyazott kijelentés a következő:

"Az illegális bevándorlást hosszú távon kezelő megoldási javaslat persze nem a magyar kormánytól, hanem az Európai Bizottságtól jön: egy új, országonkénti kvótarendszer felállításával igyekszik megoldani az elsősorban az EU külső határait képező országok (pl.: Magyarország) [...] Országunk tehát egyértelműen jól járna a javaslattal, már ha kormányunk hagyná."
A Norvég Civil Alap és a Ténytár.hu

Nem meglepő módon, a Norvég Civil Alap is támogatta a Soros-féle Prospectet. A norvégok által támogatott egyik projekt kapcsán felmerül egy Hochbaum Dániel nevű projektfelelős, akinek elektronikus levelezési címe "@tenytar.hu-ra" végződik. Így a több mint 9 ezer eurós összeg lebonyolításáért valószínűsíthető, hogy a Ténytár.hu egyik munkatársa volt a felelős.

Mi több, a hírportált jegyző Prospect Műhely Alapítványt pedig egy bizonyos Paul Garrison jegyeztette be, aki a Soros-féle CEU Business School egykori rektoraként tevékenykedett. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére