Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-szervezet képzi a jövõ "független" oknyomozó újságíróit

Tóth Dalma

2017.11.16. 10:58

Balliberális lapok képzik ki a jövõ "független" oknyomozó újságíróit a Soros-hálózat által támogatott Transparency International mentorprogramján keresztül.

A Transparency International Magyarország elindította ötödik oknyomozó újságírói mentorprogramját – írja a Magyar Idők. A szervezet az utóbbi években több mint 100 millió forintot kapott a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF). A képzés célja, az újságírók és a tapasztalattal még nem rendelkező, de az újságírás iránt érdeklődő mentoráltak között sikeres szakmai együttműködést alakítson ki.

A programban olyan, magukat függetlennek és tárgyilagosnak beállító lapok munkatársai vesznek részt,  mint az Index, az atlatszo.hu, a Népszava és a Magyar Narancs.

Idén először a Transparency vidéki szerkesztőségekkel is együtt fog működni, mivel az USA nagykövetsége mellett a svéd és francia nagykövetségtől is kaptak pénzt.

A TI új partnerei közül kettőt mindenképpen érdemes megemlíteni. Az egyik a szombathelyi nyugat.hu, amelyet a jelenleg hárommilliárd forintos költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsított Czeglédy Csaba hozott létre többedmagával a Nyugat Média és Világháló Egyesület égisze alatt, a kétezres évek elején. Czeglédy 1998 óta politizál az MSZP-ben, ügyvédként pedig több baloldali politikus, köztük Gyurcsány Ferenc és Botka László képviseletét is ellátta.

A másik a Heves Megyei Hírlap. Ezt a Médiapart Alapítvány jegyzi, amelynek vezetője Csontos János volt szocia­lista országgyűlési képviselő.

Az egyik cél az, hogy a fővároson kívül – ahol gyengébb a baloldal – is megerősítsék az általuk függetlennek kikiáltott sajtót, és megszilárdítsák a helyzetüket.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint megdöbbentő és szokatlan, hogy egy demokratikus ország egy szövetséges demokratikus ország területén médiafinanszírozásba kezd.

Szijjártó Péter az MTI tudósítása szerint tegnap közölte: januárban akarnak döntést hozni a pályázatról.

Mi ez, ha nem a választási kampányba, Magyarország belső politikai folyamataiba történő beavatkozás? Ugyan melyik washingtoni irodában tudják megítélni, hogy egy magyar megyében melyik médium milyen pályázatot ad be, és milyen kiegyensúlyozott tájékoztatást akar nyújtani? – tette fel a kérdést a miniszter.

Legutóbb 2014-ben volt arra példa, hogy egy szervezet az országgyűlési választások előtt döntött úgy, hogy sok pénz fektet az "objektív" újságírásba. Akkor a libsi 444.hu zsebelt be sok millió forintot a Soros-hálózattól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére