Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros lapjában pocskondiázza hazánkat Magyar Bálint

Nagy Gábor

2017.06.26. 11:58

Liberális demagógiával átitatott publicisztikában támadja Magyarországot és Orbán Viktort az egykori SZDSZ-es politikus.

A magyar származású tőzsdespekulánshoz köthető Project Syndicate nevű hírportálban írt publicisztikát a magyar oktatás szétverője, Magyar Bálint. A korábban a Soros-egyetemnek is privilégiumot biztosító egykori SZDSZ-es tárcavezető a rendszerváltástól vázolja fel a csúsztatásokkal teli, szélsőségesen liberális demagógiákkal teletűzdelt téziseit hazánk kapcsán.

Magyar a cikk vezérfonalát egészen a rendszerváltásig vezette vissza. Mint írta, 1990 környékén sokan hittek abban, hogy hazánk és a térség elindul a liberális demokrácia irányába, ám a közelmúlt eseményei "bebizonyították", hogy ez csak hiú ábrándnak bizonyult a "Nyugat" részéről. A térség exkommunista országai ugyanis nem tudták otthagyni az önkényuralmi rendszer és a korrupció örökségeit, mivel ezek új formát öltöttek.

A volt szadeszes politikus Magyarországot maffiaállamként állítja be. Ennek az állapotnak az előidézője "természetesen" nem más, mint a hét éve regnáló Orbán Viktor. Magyar Bálint – hogy párhuzamot tudjon vonni más maffiaállamokkal – kifejtette téziseit Oroszország és Azerbajdzsán kapcsán is. Mint írja, ezekben az országokban is történt egy elitváltás, amit a szerző csak "felülről szervezett oligarchiaváltásként" vizionál.

A szerző szerint – akárcsak az előbb említett országokban – az a célja a Orbánéknak, hogy megszilárdítsa az általuk alkotott törvényeket és megvalósítsák a személyes jólétet, kerüljön az bármibe.

Magyar azzal próbálja alátámasztani hipotézisét, hogy azt írja: a mai maffiaállamokban a kormány a kulcsfontosságú döntések meghozatalában kihagyja a korábban "fontos" szerepet játszó intézményeket. Ennek egy másik vetülete pedig az, hogy a volt eszdéeszes politikus szerint bűnös országok – köztük hazánk is – negligálták a szakértői politikusaikat, akik helyére "csak" a hozzá nem értő politikai elit került.

A korrupció kapcsán úgy értekezett Magyar Bálint, hogy azt írta: egyes posztkommunista országokban megszűnt a korrupció. Ide sorolja Romániát és Bulgáriát is, indokként pedig azt állítja: ezekben az országokban arányos választási rendszer van és érvényesül a hatalmi ágak szétválasztása. Bezzeg Magyarországon. A volt szadeszes szerint Orbán Viktor arra használta fel kétharmados győzelmeit, hogy kinevezze maga mellé hű követőit, amit a választási törvény "manipulálásával" 2014-ben is meg tudott tartani.

A publikáció végén Magyar Bálint megpróbálja felvázolni az általa csak "maffiaállamnak" vélt magyar politikai rendszer lebontását. A volt oktatási tárcavezető szerint ez rendkívül nehéz lesz, mert piramis rendszerű pártfogói rendszer alakult ki Magyarországon. Épp olyan, mint a Putyin-féle Oroszországban. Magyar úgy véli: amíg a magyar választási rendszert manipulálni tudja a jelenlegi kormánytöbbség, amíg számos médium, lap és a közmédia is a "miniszterelnök, vagy a hozzá közel álló személyek tulajdonában van", addig semmi esély sincs arra, hogy "elüldözzék" Orbán Viktort az ország éléről.

(PestiSrácok)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére